recept

Így készíti a Zserbót Gáspár Bea: ezt a trükköt te is imádni fogod

Létrehozva: 2024.11.01.

Ezt neked is ki kell próbálnod!

A zserbó sokak kedvenc sütemény, és bizony el sem tudnánk képzelni az ünnepeket nélküle. Gáspár Bea most megmutatja a Mindmegettének, hogy ő hogyan készíti. 

Gáspár Bea zserbója fantasztikus

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 kis pohártejföl
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 50 dkgliszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj vagy margarin

A töltelékhez:

  • 70 dkg dió
  • 10 dkg vaníliás cukor
  • 1 db  citrom
  • 1 db narancs
  • 1 üveg lekvár (sütésálló vagy sűrű)

A tetejére:

  • 2 tábla étcsokoládé
  • 3 ek napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű tejfölbe keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a fahéjat, a sót, a tojássárgákat, a vajat és a felfuttatott élesztőt egy tálba tesszük, majd robotgéppel egynemű tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. A töltelékhez a diót, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és narancshéjat, valamint a baracklekvárt jól elkeverjük.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, majd megkenjük a diós-lekváros töltelék felével. Rátesszük a másik tésztalapot, villával megszurkáljuk, majd megkenjük a töltelék másik felével. Végül a harmadik tésztalapot is a süteményre helyezzük, és villával megszurkáljuk.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A csokoládét gőz fölött az olajjal felolvasztjuk.
  7. A zserbót 1-2 óra hűtés után megkenjük az olvasztott csokoládéval. Ha kihűlt a csoki, szeleteljük.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek