Ha esetleg valami új ízre vágynál, itt a meglepő választás.
Hatalmas népszerűségnek örvend hazánkban a hétköznapi palacsinta, azonban egyre többen kezdik felfedezni az édes társát az amerikai palacsintát is. Bár senki nem merné azt állítani, hogy a külföldről származó édesség finomabb lenne, mint az igazi nagymama receptje alapján készülő palacsinta, azt meg kell hagyni, hogy bármikor jó alternatíva lehet a helyettesítésére, hogy ha más ízvilágra vágynánk. Ráadásul míg a sima palacsintát néhány hétköznapi hozzávalóval szoktuk csak ízesíteni, addig az amerikai társánál a feltétek száma szinte végtelen. De lássuk, hogy milyen titkos hozzávalóval lehet elkészíteni a tökéletes amerikai palacsintát!
Aki készített már otthon amerikai palacsintát, az tudja, hogy néha nem olyan lesz az állaga, mint ahogyan az abban a bizonyos nagy könyvben meg van írva. Még annak ellenére sem, hogy megfelelő mennyiségű sütőpor került a bele. Azonban van egy egészen meglepő hozzávaló, ami egy teljesen új dimenzióba emeli ezt a csodás desszertet. Hogy mi ez? Dobpergés… A sör - számolt be róla a Mindmegette.
A sör ugyanis puhává teheti a palacsinta tésztáját. Nem titok, hogy a szénsavnak és a kovásznak köszönhető mindez, ugyanis míg az előbbi könnyedebbé teszi a tésztát, addig az utóbbi a különleges ízért és a szép színéért felel. Világos sörök esetében enyhébb, a sötétebbeknél pedig testesebb és hangsúlyos ízre számíthatunk.
- adott jó tanácsot a lap a szakácsoknak.