A szakértő elárulta melyek ezek.
Egy egészségügyi szakértő arra ösztönözte az embereket, hogy a krémeket, szérumokat és a botoxot a természetesebb megközelítés helyett inkább a korai öregedés jelei ellen küzdjenek.
Dr. Eric Berg DC, aki az egészséges ketózisra és az időszakos böjtölésre specializálódott, azt javasolja, hogy a problémát belülről kifelé, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag szuperélelmiszerek fogyasztásával kezeljük.
Legutóbbi YouTube-videójában, ami a „Hogyan fordítsuk vissza az öregedést” címet viseli, számos öregedés elleni trükköt oszt meg, amelyek hatékonyabbak lehetnek a kozmetikai szereknél. A The Healthy Keto Plan című könyv szerzője és a Dr Berg Nutritional igazgatója elmagyarázza, hogy a ráncok és vonalak a kötőszövetünkben lévő kollagén elvesztése miatt jelennek meg az öregedés során.
40 éves korunkra a kötőszövetünkben lévő kollagén mintegy 25%-át elveszítjük. Bizonyos antibiotikumok, az ultraibolya sugárzás, a magas cukorfogyasztás és a helytelen táplálkozás hozzájárulhat a kollagén lebomlásához, és felgyorsíthatja a korai öregedést
- mondta.
A kollagén egy létfontosságú fehérje, amely fenntartja a különböző kötőszövetek, például a bőr, a csontok, az izmok, az inak és a szalagok szerkezetét és szilárdságát. A szervezet a táplálékkal bevitt aminosavakból állítja elő.
A szakértő tanácsokat ad arra, hogy mit érdemes enni, és számos olyan vitamint és ásványi anyagot ajánl, amelyek elengedhetetlenek az étrendben az öregedés lelassításához. Dr. Berg szerint a legjobb vitaminok és ásványi anyagok erre többek között a C-vitamin, amely elengedhetetlen a kollagéntermeléshez. A nyers savanyú káposztát magas C-vitamin-tartalma miatt a legjobb választásnak tartja.
A szakértő szerint a K2-vitamin egy másik jó lehetőség a fiatalos bőr megőrzésére, és a májban, a tojássárgájában és a vajban ez megtalálható. Ahhoz, hogy a szervezet kollagénszintje magas maradjon, az étcsokoládé, a mandula és a spenót a legjobb választás. A cink a listán szerepel a bőrfenntartó és sebgyógyító tulajdonságai miatt is, és bőségesen megtalálható az osztrigában, a vörös húsokban - írja a Mirror.