Izgalmas és látványos csokoládés desszertek a világ minden tájáról.
A Fanny magazin receptjei alapján elkészítheti a fondüt, a sachert és az amerikai sajttortát.
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés:
1. A cukorból és a vízből közepes lángon cukorszirupot főzünk, majd ehhez hozzáadjuk margarint.
2. Egy tálban a tejport és a kakaóport összekeverjük, jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a puffasztott rizst.
3. A masszát folpakkal kibélelt sütőformába kanalazzuk, majd vizes kézzel eligazgatjuk és jól belenyomkodjuk.
4. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk, és másnap, vízbe mártogatott késsel, tetszés szerint felszeleteljük.
Hozzávalók (6 adaghoz):
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés:
1. A vajat keverjük habosra a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, mindegyik után jól elkeverve. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre.
2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan, laza mozdulatokkal forgassuk a tésztába, hogy ne törjük össze a habot.
3. A tésztát osszuk el öt egyenlő részre. Az egyik adagot egyenletesen, vékony rétegben terítsük szét egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és spatulával simítsuk el. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 5-7 percig, amíg aranyszínű lesz, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszáradhat.
4. A megsült tésztát borítsuk ki egy tiszta konyharuhára, és vékonyan kenjük meg a csokoládé- vagy mogyorókrémmel. Tekerjük fel, majd csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe.
5. A maradék négy masszából is ugyanígy süssük meg a lapokat. Az újabb tésztaréteget is kenjünk meg krémmel, és tekerjük az előző tekercs köré, így kapjuk meg a sok rétegből álló süteményt.
6. Az egészet tegyük legalább egy órára hűtőbe, hogy összeálljon és könnyebben szeletelhető legyen.
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés:
1. A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd beszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sót.
2. Első lépésként a vajat a mikróban felolvasztjuk. A csokoládés masszához keverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a tésztát.
3. A masszát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 22- cm-es tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
4. Kínálhatjuk tejszínhabbal, egy gombóc vaníliafagyival, gyümölccsel vagy vaníliás öntettel is.
Hozzávalók (6 adaghoz):
Elkészítés:
1. Gőz felett összeolvasztjuk a darabokra vágott kétféle csokoládét és a kókuszzsírt.
2. A tojást robotgéppel krémesre keverjük a porcukorral, a kakaóporral és a rummal. Hozzákeverjük az olvasztott, kókuszzsíros csokoládét, és visszatesszük a gőz fölé.
3. Egy kisebb, szögletes, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával. Az aljára kenünk kevés csokoládés krémet, és egy sorban kirakjuk keksszel. Erre ismét rákenünk egy réteg krémet, majd újra a keksz következik. Ezt addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. Úgy gazdálkodunk a krémmel, hogy egy vékony réteg jusson még belőle a legfelső kekszsor tetejére is.
4. Az elkészült süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap tálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát és felszeleteljük. A tetejét díszíthetjük habcsókkal, csokigolyókkal, tört keksszel és kekszmorzsával.