Dubai Csoki

Apró trükk és kész! Így készíts otthon dubai csokit!

SK

Létrehozva: 2024.12.15. 14:02

Egyre többet használjuk az air fryert, így nem is lehet kérdés, hogy a dubai csoki készítésekor is bevethető a csoki olvasztására és a tészta pirítására.

Karácsony előtt robbant köztudatba a dubai csoki. A Mindmegette jóvoltából karácsony közeledtével most egy csodálatos, fenyő alakú dubai csoki készül.

Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 200 g ét- vagy tejcsokoládé-csipsz
  • 25 g fehércsokoládé-csipsz
  • 250 g kadayf tészta
  • 500 g pisztáciakrém

Elkészítés:

  1. Az air fryert 5 percig előmelegítjük 200 fokon.
  2. A vajat 200 fokon 1 perc alatt megolvasztjuk.
  3. A kétféle csokicsipszet külön edényben felolvasztjuk 1 perc alatt. 
  4. A fehér csokit kivesszük, a másik csokit és a vajat visszatesszük az air fryerbe.
  5. A fehér csokival kidekoráljuk a formát, ráöntjük a csoki felét és hidegre tesszük, hogy dermedjen.
  6. A tésztát felvágjuk, az air fryerbe tesszük, kézzel átforgatjuk, majd rálocsoljuk a vajat és azzal is átforgatjuk. 200 fokon 6 percig sütjük úgy, hogy 3 és 5 perc után megkeverjük a tésztát.
  7. Amikor kész, összekeverjük a pisztáciakrémmel és a masszát rásimítjuk a dermedt csokira.
  8. Hidegre tesszük, majd ha megdermedt, óvatosan levesszük róla a formát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek