Vannak maradékok étkezés után? A szakértők szerint nem szabad a tegnap esti vacsora minden összetevőjét a hűtőben tartani. Bizonyos ételek hidegen tartása akár halálos ételmérgezést is okozhat.
Maradt egy kevés az esti vacsorából? Jhanvi Sanghvi, egy indiai székhelyű klinikai táplálkozási szakértő és influencer szerint három olyan összetevő van, amelyet soha nem szabad hűtőszekrényben tárolni.
A hagymán lévő felesleges nedvesség tökéletes környezetet biztosít a gombaspórák növekedéséhez, amelyek fogyasztása hányást, gyomorgörcsöt és hasmenést okozhat. Ezért ajánlott a hagymákat egy sötét, száraz helyen tárolni.
Hűtve a fokhagyma kihajthat és gumiszerűvé válhat, elveszítve ízét és hatását. Penészgombák alakulhatnak ki, amelyek károsak az egészségre.
A hűtés hatására a keményítő cukrokká alakul, ami édesebb ízt és kavicsos textúrát eredményez. Ha ezeket a módosított burgonyákat magas hőmérsékleten főzzük akrilamid, egy potenciálisan káros vegyület keletkezhet. A kutatók korábban már felhívták arra a figyelmet, hogy a nyers burgonya hűtőben tartása akár a rák kockázatát is növelheti, de ennek bizonyítására még további tanulmányokra lenne szükség.
Videójában még kiemelte a banánokat is, amiknek bár nincsen káros hatásuk, de gyorsabban barnulhatnak az alacsony hőmérséklet hatására, hozzátette, hogy a gyömbért is érdemes a hűtőn kívül tárolni, így nem szárad ki és nem változik meg textúrája - írta a Daily Mail.