Ráadásul ezt a finomságot sokan szeretik.
Az évek során számos tanulmány készült arról, hogy egy bizonyos étrend hogyan segíthet csökkenteni az esélyét bizonyos rákos megbetegedések kialakulásának.
Egy dietetikus még néhány rendkívül gyakori táplálékkiegészítő szedésétől is óvott, amelyek rákhoz vezethetnek. Ám most egy sebész lerántotta a leplet arról az egyetlen ételről, amely segíthet megelőzni a vastagbélrák kialakulását.
Karan Rangarajan, közismertebb nevén Dr. Karan Rajan egészségügyi tanácsokat ad a TikTok-on, és most részletesen bemutatott egy ételt, amellyel a vastagbélrák ellen küzdhetsz.
Azt hiszem, mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a rostok kulcsfontosságú szerepet játszanak a bélrendszer egészségében
- mondta a szakember, majd így folytatta:
− A kivi különösen gazdag az oldható rostokban, amelyek elősegítik a híg székletet és növelik a vécére menetel gyakoriságát anélkül, hogy egyes hashajtók mellékhatásai jelentkeznének - árulta el Dr. Rajan.
A táplálkozási szakemberek gyakran mondják, hogy a kivit érdemes beépíteni az étrendbe a gyulladáscsökkentő hatása, valamint magas C-vitamin-tartalma miatt. Mindezek a szakértők szerint védelmet nyújthatnak a rák kialakulása ellen.
Egy 2023-as tanulmány a „különböző gyümölcsfajták fogyasztását és a vastagbélrák kockázatát” vizsgálta, és azt találták, hogy a kiwi, a citrusfélék, az alma és a görögdinnye csökkentette a daganatos betegség kialakulásának esélyét. Az eredmények szerint az ilyen gyümölcsök nagyobb mértékű fogyasztása kilenc százalékkal csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát - írja az Unilad.