Tanács

Eláruljuk a tökéletes sült krumpli titkát, meg fogsz lepődni mi nem kell hozzá

K.B.

Létrehozva: 2025.02.09.

Aranyszínű és ropogós krumpli, ráadásul olaj nélkül.

A sült krumpli az egyik, ha nem a legnépszerűbb finomságunk. Magyarok millió imádják ezt az ételt, ami mi sem bizonyít jobban, mint hogy korábban a koronavírus járvány alatt a sült krumplit többször is, a legtöbbet rendelt ételnek választották az online szavazások során. Bár néhány évig úgy tűnt, hogy az édesburgonya népszerűségének előretörésével háttérbe szorul a sima sült burgonya, végül az air fryek-reknek hála újra reneszánszát éli ez az étel. A légkeveréses verzió és az olaj árának növekedése miatt egyre kevesebben készítik bő olajban a sült burgonyát, ezért mi is egy olajmentes receptet hoztunk most nektek.

burgonya sült krumpli konyha ketchup gyors kaja étterem
Kevés ember van a földön, aki ne szeretné a sült krumpli ízét /Fotó: Illusztráció - Pexels

A mindmegette oldalán szúrtuk ki az alábbi receptet, amely olaj nélkül, de néhány kisebb adalékanyag hozzáadásával érhetjük el a kívánt eredményt. Nem les sok mindenre szükségünk, csupán két tojásra, sóra, borsra és pirospaprikára. Lássuk a receptet:

Elkészítése:

  • A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. 
  • A tojásfehérjéből habot verünk, és hozzákeverjük a fűszereket.
  •  A felszeletelt burgonyát egy nagy tálba tesszük, ráöntjük a tojáshabot, és jól összeforgatjuk úgy,  hogy az minden darabot egyenletesen bevonjon.
  •  Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a burgonyát, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranyszínűek lesznek. Sütés közben többször átforgatjuk, hogy a szemek egyenletesen átpiruljanak.

Így készül az extrán ropogós sült krumpli - minimális zsiradékkal

Forraljunk fel 1 liter vizet és tegyünk bele 1 kilogramm, előzőleg megtisztított, és nagyobb darabokra vágott burgonyát. Adjunk a vízhez negyed teáskanál szódabikarbónát és 1 evőkanál sót. Főzzük körülbelül 10 percig a krumplit, majd szűrjük le és várjunk legalább fél óráig, hogy a burgonya megszáradjon – papírtörlővel felgyorsíthatjuk a folyamatot. Erre azért van szükség, hogy a burgonya felülete sütés előtt ne legyen vizes, mert ellenkező esetben az alapanyag csak párolódik. Ezután forgassuk olajba, fűszerezzük ízlés szerint, majd terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 220 fokon süssük szép pirosra a burgonyát – nagyjából 45-60 perc alatt készül el. Csak akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha nem zsúfoljuk túl a tepsit, ezért ne halmozzuk egymásra a burgonyát, csak egy rétegben terítsük szét!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek