Hosszú távon nem biztos, hogy megéri.
Sokan talán el sem tudják képzelni a reggeleket egy nagy csésze kávé nélkül, ám a szakértők szerint ennek a szokásnak hosszú távon súlyos következményei lehetnek. A reggeli kávéfogyasztás ugyan nem feltétlenül vezet azonnal egészségügyi szövődményekhez, egy idő után azonban következményekkel járhat, különösen, ha éhgyomorra isszuk.
Dr. Masarat Jilani háziorvos elmagyarázta, hogy az éhgyomorra fogyasztott kávé irritálhatja a bélrendszert és fokozhatja a savtermelést, ami potenciálisan savas refluxhoz vezethet - avagy, amikor a gyomor belsejéből származó sav feláramlik a nyelőcsőbe és a torokba. Az orvos ezután kiemelte, az első csésze kávé előtti várakozási időnek ideális esetben másfél órának kell lennie.
Ez időt ad a természetes kortizolszintnek, hogy magától megemelkedjen, és lehetőséget ad arra is, hogy együnk valamit, ami segíthet megvédeni a gyomornyálkahártyát. Ráadásul a koffeinbevitel eloszlatása stabilabb energiaszintet eredményezhet a nap folyamán, elkerülve ezzel a korai koffeinbeütéssel járó éles csúcsokat és összeomlásokat
- magyarázta el Dr. Jilani, majd hozzátette, a kávézással kapcsolatban fontos még egy szabályt betartani: délután lehetőleg már kerüljük a koffeinfogyasztást.
Ezek az egyszerű változtatások segíthetnek csökkenteni a bélirritációt, támogathatják a hólyag egészségét és elősegíthetik a kiegyensúlyozottabb energiaszintet a nap folyamán
- tette hozzá az orvos, a Unilad beszámolója szerint