Ilyen finomat még biztosan nem ettél!
Azt bizonyára mindenki tudja, mennyire fontos az ételek sózása, és fűszerezése is, az ízletes végeredmény érdekében. Ellenben, a hús cukorral való bedörzsölése furcsán hangozhat, holott egy egészen új ízélményben lehet részünk. Ráadásul bármilyen hússal működik, és több előnye is van: a Mindmegette összegyűjtötte, mik is ezek.
Egy ízletes sült akkor jó, ha már ránézésre is étvágygerjesztő. Ahhoz, hogy kialakuljon egy szép, barna kéreg, sok ideig kell sütni a húst, emiatt itt-ott akár a kelleténél jobban is megpirulhat. A cukor segít lerövidíteni ezt a folyamatot, így biztos, hogy sehol nem kap oda a sültünk. A cukor a hő hatására karamellizálódik, de könnyen megéghet, ezért tényleg csak egy csipetnyivel dörzsöljük be a húst!
Nem csak a sült látványát dobja fel a cukor:már a sütés előtt kifejti hatását azzal, hogy segít megőrizni a hús puhaságát. A só és cukor 2:1 arányú keverékével bedörzsölt és rövid ideig pihentetett sült sokkal szaftosabb és omlósabb lesz.
A sós és édes passzolnak egymáshoz, annak ellenére – vagy talán éppen ezért –, hogy két ellentétes ízvilágot képviselnek. Míg a só kiemeli az ízeket, és ezért teszünk belőle egy csipetnyit az édességekbe is, addig a cukor egy kis pluszt ad hozzá az ízélményhez. Különösen jól működik a kissé keserű vagy savas hozzávalókkal, gondoljunk csak a mézes-mustáros csirkére.