Most van a nyár egyik legkedveltebb gyümölcsének szezonja, de lépjünk túl azon, hogy behűtjük és befaljuk a görögdinnyét! Próbáljuk ki inkább sütve! Igen, jól hallotta...
Egy New York-i étterem sertéshús helyett görögdinnyével gondolta újra a klasszikus füstölt sonka műfaját. És miért is ne? A hússzerűen elkészített és tálalt zöldség-, valamint gyümölcsfélék ötlete persze nem újkeletű, hiszen egyre többen térnek át a vegán étkezésre.
Szaftosság ide vagy oda, a görögdinnye legalább 90-95%-a víz, így elsőre nem az jut eszünkbe róla, hogy süssük vagy grillezzük, pedig a végeredmény egy kifejezetten érdekes, enyhén édeskés ínyencség lesz – írta a diningguide.hu. Szóval akár hisszük, akár nem, a dinnye "grillhúsnak" vagy épp "steaknek" is kiváló.
A dinnyeszeletek mindkét oldalát nagyon forró grillserpenyőben pár perc alatt megsütjük. Ezt követően felvágjuk kockákra, adunk hozzá mézet, sót, borsot, kockára vágott fetasajtot, valamint bazsalikomleveleket felcsíkozva. Végül kevés balzsamecetsűrítménnyel locsoljuk meg. Isteni felüdülés!