Vélemény

Vélemény: Isten, Isten

Balajti Péter

Létrehozva: 2015.11.10.

Miközben szomorúan láttam tavasszal, hogy a németországi Bielefeldben egy hajdani templom diszkóklubként éli mindennapjait, addig örömmel üdvözöltem a Szekszárdi Római Katolikus Egyházközség friss lépését, miszerint a csatári külvárosi részén megvásárolta az egykori kocsmát, és az Úr házává alakította át.

Őszintén kívánom, hogy legalább annyi embert vonzzon a Szent Teréz Házra átkeresztelt hely, mint poharazgató-korszakának csúcspontján! 

Egyébként azon alkalmakkor, amikor két szín alatti áldozást tart az ott szolgálatot teljesítő atya, Krisztus teste és vére jegyé­ben a szent ostya mellett a miseborból is részesülhetnek a hí­vek… Ráadásul az ide betérők anélkül kaphatnak vigaszt, hogy itt kellene hagyniuk a havi fizetésüket. (A szentmisén körbejáró perselybe ugyanis mindenki annyit dob, amennyit gondol.)

Egy hely azoknak, akik szomjazzák az Igét! – jutott eszembe a stílusos szlogen. No meg a tény, hogy az őskeresztények üldöztetésük idején föld alatti temetőjáratokban, úgynevezett katakombákban miséztek, így elfogadható a csapszékből átalakított oltár, a cél pedig ezúttal szó szerint szentesíti az eszközt.

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatják
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek