„Erre a könyvre tartalékoltuk az energiáinkat” – Gáspár Bea nemzetközi babérokra tör az új szakácskönyvével

Gáspár Győzike
PUBLIKÁLÁS: 2025. március 21. 12:00
Győzike feleségéről már régóta tudjuk, hogy nemcsak a képernyőn, a konyhában is otthonosan mozog. Gáspár Bea most egy újabb mérföldkőhöz érkezett: áprilisban érkezik az ötödik szakácskönyve, amely a roma gasztronómia világába kalauzolja az olvasókat – nemcsak itthon, hanem külföldön is!

A roma konyha különleges ízvilágát és hagyományait most még szélesebb közönség ismerheti meg, hiszen Gáspár Bea legújabb könyve nemcsak a hazai olvasókhoz jut el, hanem külföldön is megjelenik.

Gáspár Bea
Gáspár Bea túrós ropogós sütijét megismeri most a nagyvilág is (Fotó: Markovics Gábor)

„Ez lesz az ötödik szakácskönyvem, tavaly egy sem jelent meg, mert erre a könyvre tartalékoltuk az energiáinkat, és remélem, ezzel egy nagyot fogunk robbantani” – mondta lapunknak személyesen a szerző. Gáspár Bea Instagram-oldalán gyakran oszt meg tartalmakat az elkészült finomságokról. 

Gáspár Bea könyvét angolul is kiadják – Franciaország, London és Amerika már rendel is!

Az új kötet nemcsak Magyarországon lesz elérhető, hanem angol fordításban is megjelenik, hogy a világ megismerhesse a roma konyha sokszínűségét. „Franciaországba már van megrendelés, ugyanúgy, ahogy Londonba és Amerikába is” – árulta el Gáspár Győző felesége.

A külföldi kiadás különleges borítót is kap, amely még jobban kiemeli a roma kultúrát. Korábban már volt próbálkozás a nemzetközi piacon, és a könyvek szépen fogytak – most pedig egy újabb nagy dobás következik!

Gáspár Bea
Az ötödik gasztronómiai kiadványban helyet kap Gáspár Bea töltött káposztája (Fotó: TV2)

Hagyomány és újítás egy kötetben

A könyv nemcsak recepteket tartalmaz, hanem bepillantást enged a cigány kultúra hagyományaiba is. Gáspár Bea elmondása szerint az új szakácskönyvben nem csupán a tradícionális ételek szerepelnek, hanem egy kis csavarral újragondolt fogások is helyet kapnak benne, alkalmazkodva a manapság futó gasztronómiai világtrendekhez.

Áprilisban jön a nagy bemutató

A könyv április első hetében debütál, a nyomdai munkálatok már javában elindultak. A rajongók pedig már most tűkön ülve várják, hogy Bea ismét elvarázsolja őket a konyhában. Kíváncsian várjuk a világ reakcióját, mit szólnak a hagyományos, roma ételkülönlegességhez.

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.