Aktuális

Havazás és rekordhideg érkezik a héten

Bors

Létrehozva: 2013.01.23.

Tovább szenvedünk az időjárástól. Az ónos eső és a havazás kocsikat borított fel, sószórókat tett taccsra, és rengeteg sérülést okozott. Ráadásul tovább durvul a tél: nagy mennyiségű hóra és farkasordító hidegre számíthatunk.

A meteorológiai szolgálat szerda éjfélig riasztást adott ki az ónos eső és a csúszós utak miatt. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a legmagasabb, hármas készültségi fokozaton, teljes flottájával készült, és közleményben figyelmeztetett, ne sok jóra számítsunk. Emellett előre igyekeztek felszórni az utakat.

– Ónos eső esetén a szórás sem hatásos, mivel a folyamatos csapadék miatt a burkolatra juttatott anyag felhígul, és nem fejti ki a kívánt olvasztóhatást. Az olvadék visszafagy, ezért jégpáncéllá válik az út – tájékoztatott a Fővárosi Közterület-fenntartó illetékese.

Tegnap már kora délután számos baleset történ az országban: Monornál egy kisbusz csúszott meg, öt súlyos és négy könnyebb sérültet okozva, majd Perbál környékén két sószóró is az árokba csúszott. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerint náluk kora délutánig nyolc baleset történt, Vas megyében autók és teherautók fordultak árokba, Veszprém megyében teherautó, míg Öcsödnél egy traktor borult fel.

– Bekeményít a tél – ismeri el Németh Lajos meteorológus. – Bár csütörtökön délen és keleten akár tízcentis hótakaróra is számíthatunk, a hideg okozza majd a fő gondot, ugyanis péntektől fagyos, száraz levegő érkezik, és a hőmérséklet akár mínusz 10-15 fok alá is süllyedhet esténként, de a hóval fedett, szélcsendes helyen ez akár mínusz 20 fok is lehet! 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek