Aktuális

Ágya tartja életben a kisfiút

Bors

Létrehozva: 2013.03.18.

A cisztikus fibrózisban szenvedő hatéves gyerek tüdejében annyi váladék termelődik, hogy alvás közben belefulladna, ha speciális fekhelye nem rezegne egész éjszaka folyamatosan.

A kis Jack Johnstone a cisztikus fibrózis nevű gyógyíthatatlan betegség igen súlyos változatában szenved, aminek következtében tüdeje folyamatosan megtelik váladékkal. Ez rettenetesen megnehezíti számára a légzést, ráadásul rendszeresen okoz életveszélyes fertőzéseket.

A hatéves fiú havonta jár kórházba, hogy ott életmentő kezeléseket kapjon, ám állapota az utóbbi időben nagyon leromlott, tüdeje már csak fele kapacitáson képes működni.

Amikor diagnosztizálták nála a betegséget, az orvosok közölték szüleivel, hogy Jack rövid ideig fog élni, és életminősége is folyamatosan romlik majd, ám azt senki nem tudta megmondani, mennyi ideje van.

Szülei pénzgyűjtő kampányt is indítottak a folyamatos kórházi és otthoni költségek fedezésére, ennek során hallott Jackről egy cég, amely különleges ággyal ajándékozta meg a családot. A szerkezet egy speciális masszázsterápiát nyújt, ami elősegíti a letapadt váladék elmozdulását, így tisztítja a tüdőt.

Amióta a kisfiú ebben alszik, állapota rohamos javulásnak indult, tüdőkapacitása egy hónap alatt máris 8 százalékkal nőtt.

- Még soha ennyi váladékot nem köhögött fel - meséli anyja a Daily Mail cikkében. - A tüdeje elkezdett kitisztulni,ez az ágy gyakorlatilag megmenti az életét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek