A születésnapi tortáját is ketchuppal önti nyakon Melissa Ibbitson, de ennek nem örül: már jóformán csak paradicsomszószt eszik, szülinapra is ezt kér, 10–12 flakonnal.
Alighanem az Angliában élő Melissa Ibbitson a világ legnagyobb ketchuppusztítója. Évente hetvenöt kilót eszik a sűrített paradicsomból, ha így folytatja, hamarosan bekerül a Guinness-rekordok könyvébe is.
A tizenkilenc éves diáklány gyermekkorában szerette meg a cukorral dúsított szószt, akkor persze még legfeljebb sült krumplit mártogatott bele. Ám ahogy teltek az évek, egyre inkább vágyódott utána: rajongása mára odáig fajult, hogy még a süteményeket, a tortát is paradicsommal önti nyakon.
– A barátaim is furcsán néznek rám, mert a születésnapomra sem kérek mást, csak mondjuk 10–12 flakon ketchupot – meséli. – Tudom, hogy furcsa szenvedély az enyém, de mit tehetek ellene? Egyszerűen megőrülök érte. Arra mondjuk, gondolni sem merek, hogy mit csinál a testemmel ez a rengeteg mesterséges színezék és az egyéb nem túl egészséges összetevők.
Félő, a következő fokozat az lesz, hogy Melissa ketchupot ebédel, amelyet ketchuppal ízesít, ha pedig megszomjazik, iszik egy pohár ketchupot…