Aktuális

Elszállt a videó, újrajátszanák a fényűző lagzit

Bors

Létrehozva: 2014.06.09.

Az egész esküvőt meg kell ismételni, méghozzá a videós költségén – állítja egy németországi pár. A 20 ezer euróból, vagyis 6 millió forintból megrendezett lagzijukból ugyanis egyetlen filmkocka sincs meg. Elszálltak az operatőr merevlemezei.

Ezer rokont és barátot hívott meg esküvőjére az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban élő, 26 esztendős Mohamed és 24 éves felesége, Duygu. Hónapokon át szervezték a nagy eseményt: szerződtettek egy török, egy arab és egy kurd zenekart is, időpontot foglaltak egy mecsetben és a pompázatos kölni házasságkötő teremben, szép villát béreltek ki, hogy profi esküvői fotók készülhessenek, tűzijátékot rendeltek. És megbíztak egy profi filmes céget is, amelynek e bazi nagy keleti lagzit meg kellett örökítenie.

Csakhogy a több órányi videoanyag elszállt, mert tönkrementek a kameramann merevlemezei. A pár ügyvédet fogadott, mert azt szeretné jogi úton elérni, hogy az egész bulit újra megrendezzék és végigcsinálják – a videós cég költségén.

– Ez egy katasztrófa, másra már nem is tudunk gondolni. Amellett mi lettünk a családi viccek tárgya, mindenki rajtunk röhög – mondta a Bildnek az orvostanhallgató Mohamed. – A gyerekeinknek akartuk majd megmutatni a felvételeket, ezért szerződtettem le az egyik legdrágább videós céget.

Jöttek a rokonok Berlinből, Bajorországból, sőt, a 80 éves Juszuf nagybácsi egyenesen Kelet-Anatóliából tette meg az utat az ünnepre. És minderre hetekkel később a sokk: remegő hangon hívta fel az operatőr a férjet, hogy nincsenek meg a felvételek. Profi adatmentők is hiába próbálkoztak visszaállítani azokat. –

Elvették ügyfeleimtől az emlékezés lehetőségét egy fontos nagy élményre az életükben. Azt követeljük, hogy ismételjék meg a lagzit a kameramann költségén. Csak így menthető meg a család jó hírneve – közölte Hans Reinhardt ügyvéd.

Az operatőr, Ali természetesen eltúlzottnak tartja a felháborodást. – Ez bármikor, bárhol, bárkivel előfordulhat. Hiba történt, de nem a világvége jött el. Nincs több hozzáfűznivalóm – reagált.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek