Aktuális

Parazita végzett a friss házas húszévessel - fotók

Bors

Létrehozva: 2015.04.07.

Alig élvezhette a házaséletet az a lány, akit bő egy évvel a boldogító igen kimondása után elvitt a végzetes kór.

Koral Reef 2013 júliusában kötötte össze életét szerelmével, azonban egy évvel később már életéért küzdött - 2014 október 20-án pedig elragadta a halál. Még azelőtt, hogy igazán élhetett volna... A fiatal lány édesanyja most állt a nyilvánosság elé gyermeke szívszorító történetével.

Amikor Koral Reef kimondta a boldogító igent iskolai szerelmének, még nem sejthette, hogy egy pár hónappal korábbi nyaralásnak köszönhetően már nem élvezheti sokáig a felhőtlen örömöt. A lány eleinte csak fejfájásra és folyamatos fáradtságra panaszkodott, ám orvosai nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget a tüneteknek. Később azonban rohamosan romlott az állapota.

 

 

2014 nyarán kórházba siettek Korallal, szeptemberre pedig bizonyossá vált, hogy ugyan korábban a rák is szóba került, mint Koral állapotának kiváltója, valami ennél is szörnyűbbel állnak szemben.

A Balamuthia mandrillaris amőba egy olyan ritka parazita, ami agyvelőgyulladást okoz. 1990-es felfedezése óta összesen 150 esetről számolt be a szakirodalom. A fertőzés azonban minden esetben gyógyíthatatlan és halálos.

“Összetörtem és teljesen kiborultam. Nem akartam neki elmondani - bár úgysem emlékezett volna rá. Ott volt, de mégsem. Ez a parazita felfalta az agyát” - mesélte Koral özvegye, Corey Pier, aki végignézte felesége gyors leépülését. Koral Reef október 20-án adta fel a küzdelmet - írja a Daily Mail.

 

"The Neuro team was just in to assess Korals progress. Her ct scan last evening show no decrease or increase in...

Posted by Team koral reef on 2014. október 13.

 

Reef családja most azért kampányol, hogy nagyobb figyelmet kapjanak a vízi veszélyforrások, hiszen úgy hiszik, Koral is egy 2013 májusi nyaraláson fertőződött meg a Kalifornia és Arizona határán fekvő Havasu-tóban. Ugyan még 2007-ben hivatalos figyelmeztető táblát helyeztek el, Koral édesanyja szerint ez nem elég. “A tábla szerint ez az amőba olyan, mint valami cuki halacska, ami viszketést okozhat. Nem azt mondja, hogy veszély, csak azt, hogy érezd jól magad, de legyél közben óvatos!” - magyarázza az asszony, aki jelenleg igyekszik minél több fórumon az emberek elé tárni lánya tragikus történtét.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek