Aktuális

Gyarmat: karácsonyi ajándékért ölt a sikolyálarcos tini

Bors

Létrehozva: 2016.05.01.

<p>Brutális kegyetlenséggel mészárolt le egy 81 éves bácsit egy 17 éves fiatalember Gyarmaton. S. Valentin egy baltával verte szét a nyugdíjas fejét, miközben az áldozat felesége és fia is otthon tartózkodott.</p>

Forrás: Police.hu

A Győri Törvényszéken kedden feltehetően ítélet születik S. Valentin ügyében, akit nyereségvágyból elkövetett emberöléssel és rablással vádol az ügyészség. 2014. december 22-én az akkor 17 éves fiatalember egy gyarmati családi ház alagsorában egy baltával súlyosan bántalmazta az ott lakó 81 éves férfit, majd felment a lakószintre, ahol az ott tartózkodóktól készpénzt, ékszert követelt. Végül nem sikerült értéket szereznie, a helyszínről elmenekült. Az idős férfit kórházba szállították, ahol azonban nem sikerült megmenteni az életét.

S. Valentint 2015 márciusában fogták el.

A nyomozók megállapították, hogy a tinédzser Szany községben, illetve később Monostorapátin is elkövetett egy-egy rablást. Egy szanyi családi házba besurrant, arcát egy sikolyálarccal takarta el, majd az ott tartózkodó nő csuklóját, lábát megkötözte. Értékei átadására szólította fel, aminek az asszony nem tett eleget, ekkor a rabló elmenekült. A tettes később egy monostorapáti családi házba lopódzott be, és egy 70 éves asszony kezét és száját bekötözve akarta értékeit megszerezni.

S. Valentin a kihallgatásán a gyarmati támadásról azt mondta: a barátnőjének és szüleinek akart karácsonyi ajándékot venni, ezért akart pénzt szerezni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek