Aktuális

Szex előtt tilos: ezeket soha ne csinálja, ha jót akar!

Bors

Létrehozva: 2016.05.15.

Szenvedély és spontaneitás? Nem árt, ha a szexuális együttlét nem rutinszerűen zajlik, viszont a kalandos élvezeteknek is van ára. A heves aktusok előtt az utolsó dolog, ami az ember eszébe jutna, hogy listázza a fejében, mi az, amit nem szabadna tennie szex előtt.

Pedig van néhány dolog, amire jobb odafigyelni, ha el akarjuk kerülni a magánál a szexnél feltehetően jóval tovább húzódó kellemetlenségeket.

1. Ne vizeljen közvetlenül szex előtt

Igen, igen. Mi is látjuk, hogy néz ez ki, ráadásul már itt is esett szó korábban róla, de akkor sem árt elismételni, mert tényleg fontos. Ez most a nőknek szól: ha szeretné elkerülni az életét igencsak megnehezítő húgyúti fertőzéseket, akkor lehetőleg ne közvetlenül az együttlét előtt végezze el kisdolgát, mert a baktériumok könnyedén komoly bajt okozhatnak. Szex közben ugyanis könnyedén a húgycsőbe kerülhetnek, ezzel fertőzéseket okozva.

2. Ne vegyen be antihisztaminokat

Hogy mit? Az allergia gyógyszerek hatékony segítséget jelentenek a mindennapokban, viszont pont ez a segítség okozhat problémákat, ha együttlétek előtt alkalmazzuk őket. Természetesen nem arra buzdítunk, hogy hagyják el teljesen a gyógyszert, ki tudja, annak milyen következményei lennének, de nem árt tudni néhány részletet. Ahogy ezek a szerek szárítják a szemet és az orrot, ugyanúgy szárítják a hüvelyt is. Ez pedig nem túl kellemes senkinek. Viszkető szemek, folyamatos tüsszögés vs. hüvelyi szárazság? Éljen a nyári szerelem.

3. Ne igyon túl sok alkoholt

A következő pohárral már nem biztos, hogy kell. A következő üveggel meg pláne nem. Alkalmi szex és részegség? Nem nagy újdonság, hogy kéz a kézben járnak. Ha erre vágyna sem javasolt túl sokat inni, és egyébként sem. A szex előtt különösen nem. A vágy ugyan megnő, de megint nem árulunk el túgy sok izgalmat azzal, hogy a teljesítőképesség ezzel arányosan csökken.

4. Rossz méretű óvszer

Ezzel aztán tényleg felesleges menőzni. Egyrészt kia  fenét érdekel, hogy mekkora a gumi, amikor tökéletesen észlelhető, hogy a tartalma mekkora, másrészt minek kockáztatni ilyen hülyeség miatt? Ha netán eszébe jutott volna, hogy nagyobb óvszert válasszon akármilyen okból is, felejtse el. A kisméretű óvszer 4, 4 cm széles és 16 cm hosszú. Az átlagos 5, 1 cm széles és 20, 1 cm hosszúságú, míg a nagy 5,4 cm és 20,1 cm.

5. Közvetlenül előtte ne borotválkozzon. Odalent semmiképpen.

Hiába vonzó a selymes bőr, jobb nem kockáztatni. Ha az aktust megelőzően gyilkolja le a bundát, akkor sajnos megnöveli a fertőzések esélyét, hiszen sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb lesz bőre a genitáliák környékén, így pedig egyszerűbben juthat szervezetébe az apró sebeken keresztül valamilyen kórokozó, figyelmeztet Emily Gibson szakértő. Ha ez nem lenne elég, jó tudni, hogy herpeszre is lényegesen könnyebben szert tehetünk, ha nem sokkal szex előtt gyaluljuk le a szőrt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek