Aktuális

Szüleik videózták, míg a gyerekeik műalkotást rongáltak

Bors

Létrehozva: 2016.05.29.

Óriási felháborodást keltett Shanghaiban az eset, amikor két kisgyerek tönkretett egy értékes műalkotást egy helyi múzeumban, miközben szüleik ahelyett, hogy megakadályozták volna őket, vidáman videózták  a történéseket a telefonjaikkal. Az szobor, aminek a gyerekek letörték egy jó nagy részét, üvegből készült angyalszárnyakat ábrázolt. A művész a Várakozó Angyal nevet adta alkotásának, amit két éve állították ki a múzeumban.

Az intézmény kameráinak felvételein jól látszik, hogy a gyerekek a szárnyat védő kordonon belül randalíroznak, majd megfogják az üvegből készült alkotást és jó nagyot rántanak rajta. A szülők pedig közbe sem léptek, hanem filmezték a gyerekeket.

Az alkotás készítője ezután a Törött névre keresztelte a szárnyakat, ahelyett, hogy restaurálta volna a sérült darabot.

Az interneten hamar híre ment a rongálásnak, többen azt követelik az anyáktól, hogy fizessék ki a gyermekeik által okozott kárt. Egy másik hozzászóló szerint viszont a művésznek egy családi portrét kellene készítenie a vandál gyerekekről és szüleikről, míg egy harmadik kommentelő a Szégyentelen idióták névre változtatta volna az alkotás nevét.

羽毛掉了

A photo posted by 生活日志 (@et_gloria) on

Az eset komoly társadalmi kérdést is generált, sokak szerint ide vezetett, hogy Kína az egygyerekes családokra építi a társadalmat, mert így öntörvényű kis császárokkal van tele az ország.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek