Aktuális

Még ma is élne a 15 éves Norbert, ha előbb rántja el a kormányt

Lakat Eszter

Létrehozva: 2016.06.18.

Egy kamaszfiú életét vesztette Mindszenten. Norbert vadonat­új motorjával az elsőbbségadás táblát figyelmen kívül hagyta, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

Forrás: Délmagyar

A 15 éves S. Norbert csütörtöki halála után Mindszenten mindenki arról beszél, hogy az Áchim András úti kereszteződésben történt tragédia elkerülhető lett volna. 

– Rengetegen jeleztük már az önkormányzatnál, hogy tegyenek ki egy stoptáblát, mert az elsőbbségadás kötelező jelzés kevés. Féltünk, hogy valaki előbb vagy utóbb meghal, mire lép valamit a hatóság. Erre tessék, egy kiskamasz életébe került a várakozás. El kell ismerni, hogy ő közlekedett szabálytalanul, hiszen nem tartotta be a szabályokat, de talán egy erősebb tiltó tábla nagyobb hatással lett volna rá. Nagyon rendes, tisztelettudó srác volt, idén járta az elsőt a gimnáziumban – mondta a  Borsnak  egy helybéli férfi. Információink szerint Norbert nemrégiben kapta a segédmotort, a jogosítványt is mostanában tette le. A fiú annyira imádta a motorokat, hogy elvált szülei összefogtak, és megvették neki álmai járgányát. 

– Norbi az Áchim András utcából kanyarodott ki. Amikor a főúton meglátott egy szabályosan közlekedő kocsit, megijedt, elrántotta a kormányt, és a villanyoszlopnak csapódott. Ha pár centivel előbb rántja el a kormányt, akkor már elkerülhette volna az oszlopot, és most is élne. Norbit a mentők kórházba szállították, ott azonban örökre elaludt. Azt hallottam, hogy az édesapja azt mondta: öngyilkos akar lenni, mert a fia nélkül nincs értelme az életének. Anyukája is teljesen magába zuhant, nem beszél senkivel, csak Norbi nagymamájával. Szerintem soha nem tudják feldolgozni a fiuk halálát – osztotta meg gondolatait lapunkkal Norbi egyik barátja. 

A tragédia helyszínén a ka­maszfiú barátai és ismerősei csütörtök este gyertyagyújtással emlékeztek a mindig mosolygós Norbertre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek