Aktuális

Megvesznek az írek a magyar lángosért

G. J.

Létrehozva: 2016.06.27.

Egy szabolcsi falucskából, Rakamazról indult Keller István és menyasszonya szerencsét próbálni Írországba. István egy étteremben vállalt munkát: kezdetben mosogatott, kis idő után szakács lett, később főszakács. Majd elhatározták, hogy egy kis standot nyitnak, hogy az utcán népszerűsítsék a magyar konyha ízeit. Kiderült: az írek rajonganak a magyar ételekért.

– Sok külföldi jár hozzánk, akik voltak már Magyarországon, ettek többek között lángost is, és imádják – mondja István. A legkedveltebb: amire tesznek Erős Pistát, tejfölt, sült szalonnát, magyar házi kolbászt, lila hagymát és sajtot. A töltött lángosokat is szeretik, a legjobban a kolbásszal töltött fogy. Árulnak még töltött káposztát, hideg gyümölcslevest fagyival, és szeretnének egyre több magyaros ételt bemutatni.

– Júliusban minden hétvégén más fesztiválon veszünk részt, és az Írországi Magyar Motoros Találkozón is sütjük a magyar lángost – teszi hozzá a szakács.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek