Egy szabolcsi falucskából, Rakamazról indult Keller István és menyasszonya szerencsét próbálni Írországba. István egy étteremben vállalt munkát: kezdetben mosogatott, kis idő után szakács lett, később főszakács. Majd elhatározták, hogy egy kis standot nyitnak, hogy az utcán népszerűsítsék a magyar konyha ízeit. Kiderült: az írek rajonganak a magyar ételekért.
– Sok külföldi jár hozzánk, akik voltak már Magyarországon, ettek többek között lángost is, és imádják – mondja István. A legkedveltebb: amire tesznek Erős Pistát, tejfölt, sült szalonnát, magyar házi kolbászt, lila hagymát és sajtot. A töltött lángosokat is szeretik, a legjobban a kolbásszal töltött fogy. Árulnak még töltött káposztát, hideg gyümölcslevest fagyival, és szeretnének egyre több magyaros ételt bemutatni.
– Júliusban minden hétvégén más fesztiválon veszünk részt, és az Írországi Magyar Motoros Találkozón is sütjük a magyar lángost – teszi hozzá a szakács.