Aktuális

Segítség helyett videózták az öngyilkosságra készülő anyát

Bors

Létrehozva: 2016.06.20.

<p>A vonatsíneken ülve várta a halált egy londoni nő, miközben utastársai meg sem próbáltak segíteni rajta, inkább telefonjukkal vették fel a kétségbeesett próbálkozást.</p>

Forrás: Wikipedia

Végül egy ingázó rángatta fel az öngyilkosjelöltet a peronra. A 26 éves Sam Nicholson a londoni Belvedere pályaudvaron látta meg a háromgyerekes anyát. - Kiabáltam a többi utasnak, de senki sem segített. Néhányan még videózták is a nőt. Nagyon felháborított a segítőkészség hiánya – mondta.

- Muszáj volt tennem valamit és örülök, hogy megtettem. Egy gyorsvonat készült épp áthaladni a pályaudvaron, szóval csak megragadtam és felrángattam a peronra. Mindketten szerencsésen megúsztuk – tette hozzá.

A nő ahelyett, hogy megköszönte volna Samnek a segítséget, megpróbálta kirángatni magát a férfi karjai közül és visszaugrani a vonat alá, ezért Nicholson kénytelen volt ráülni a kapálózóra. A többi utas még mindig nem lépett közbe, végignézték a két ember küzdelmét.

- Tíz percen keresztül próbáltam lenyugtatni őt, folyamatosan visszanyomtam a földre. Próbált visszarohanni, de mivel az egyik lába el volt törve, nem tudott elég gyorsan – mondta a megmentő.

Végül Nicholsonnak sikerült megnyomnia a vészjelzőt, a rendőrség pedig 15 perc alatt a helyszínre érkezett.

- A rendőrök gratuláltak és hősnek neveztek. Az életemet kockáztattam, hogy megmentsem és egyszerűen sokkol, hogy legalább tízen végignézték az egészet, anélkül, hogy segítettek volna – tette hozzá.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek