Aktuális

Valóságos szatírjárás volt Győrben

Címkék
szatírGyőr

Kisalföld

Létrehozva: 2016.07.31.

<p>Játszótéren, parkban, buszon, főúton, sőt, még a börtön mögött is ólálkodtak mutogatók.</p>

Öt férfiről is tud a Kisalföld, aki az elmúlt másfél évben nőket vagy kislányokat zaklatott a győri utcákon, buszokon, játszótereken vagy a közeli főút szélén. Jelenleg is nyomoznak egy 71 éves férfi ellen, aki tagadja, hogy kislánynak mutogatta volna magát Adyvárosban.

A tavalyi is az ólálkodó szatírok éve volt Győrben, négy férfi is rendőrkézre került. Egy ötödik idén február 26-án mutogatta nemi szervét az iskolába siető kislánynak, a férfit elfogták és tagadja a dolgot.

A kislány zaklatásáról írt a Kisalföld, miután az édesanya bejegyzést tett közzé a Facebookon és kiderült: őszülő halántékú férfit keresnek, aki az egyik adyvárosi iskola közelében ólálkodott. A leírás helytálló lehetett, akit a rendőrség gyanúsít, már 71 éves, s a rendőrség annyit árult el: a győri lakost elfogták, tagad és jelenleg szakértők bevonásával folytatják vele szemben a nyomozást.

Nem ő volt az egyetlen időskorú. Az a férfi is 1946-os születésű, akivel szemben benyújtotta már vádiratát a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség. A vád szerint a férfi nőknek – tehát 14 évesnél idősebb sértetteknek – mutogatta nemi szervét tavaly tavasszal Győr különböző pontjain, de ő nem a panelrengeteget választotta. Belvárosi buszjáraton, a Kálvária úti játszótéren, a börtön előtt, a Rába-parti ágyúknál, a Bem téren keltett botrányt, összesen hat esetre derült fény – tudtuk meg dr. Gál Katalin ügyészségi szóvivőtől. Az ügy hamarosan bíróság elé kerül. A szeméremsértés 14 év feletti sértett esetében csak vétség, így a büntetés két évig terjedhet.

Nem úgy, mint a harmadik győri szatírnál, aki trágár ajánlatokkal rémítette a 11–13 éves lányokat Adyvárosban, többeknek a fenekét is megfogta. A 35 éves elkövető végül beismerte szégyenletes zaklatásait, amiket tavaly novembertől idén januárig követett el. A szüleiknek panaszt tevő gyerekeket a Kuopio parkban, egy Szent Imre úti kapualjban, a Szigethy Attila úton vagy a Tihanyi út és az Ifjúság körút kereszteződésénél szemelte ki. Mint megtudtuk: a férfivel szemben a közelmúltban zárult le a nyomozás, s a vádemelési javaslat már az ügyészség asztalán van.

A harmadik férfi talán úgy gondolta, soha nem bukik le. Egy nő vallott arról, hogy csak ő tizenötször látta a középkorú, önkielégítést végző mutogatóst Gönyű, Nagyszentjános és Bana között a főúton. Az illető mindig az arra bicikliző nők felé fordult, láthatóan várva őket és időzítve a szeméremsértő mozdulatot. Két éven át tartott a cselekménysorozat, 2013 tavaszától tavaly tavaszig.

A férfi végül lebukott, három sértett feljelentésén alapszik az ügy, de csak saját bevallása szerint legalább huszonöt eset történt. Volt, aki több barátnőjével kerekezett arra és mind látta az autója mellett ólálkodó férfit. Már messziről tarthattak a felnyitott csomagtartójú kocsitól, mivel a perverz módon viselkedő sofőr így ügyelt rá, hogy rendszáma ne látszódjon. Kiderült aztán: egy csaknem 50 éves, egyetemet végzett ügyvezetőről van szó, akinek ügyében tárgyalás nélkül született határozat, mivel beismerte tettét. A bíróság 5 hónap felfüggesztett fogházra ítélte.

S végül: szintén próbaidőre felfüggesztett büntetést kapott az a romániai származású mutogató, aki tavaly egy Verseny utcai padon ülve végzett az arra járó hölgy felé fordulva önkielégítést. Nála más esetre nem derült fény, s talán nem is történt több. Ez is mutatja, hogy ezek a szexuális cselekménysorozatok addig tartanak, amíg az illetőt el nem fogják, ezért tanácsoljuk: még akkor is tegyünk azonnal feljelentést, ha az kellemetlenül érinti a család, főként a gyerekünk nyugalmát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek