Aktuális

Vihar: óriási pusztítást végzett, és még nincs vége

Bors

Létrehozva: 2016.07.14.

Napokig is eltarthat a szerdai vihar utáni kárfelszámolás Veszprém megyében, ahol annyi esetet kell megoldaniuk a tűzoltóknak, mint amennyi az egész országban szokott bekövetkezni egy átlagos napon.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a bejelentések döntő többsége útra vagy lakóházakra dőlt fákról, megrongált tetőszerkezetekről, valamint elöntött helyiségekről szól; több mint 200 hívást fogadtak a tűzoltók, azonban a jelzett veszélyhelyzetek közül néhány a rajok kiérkezése előtt megszűnhet: ilyenek lehetnek például a viharok utáni gyors vízbetörések.

A közlés szerint még legalább 130 beavatkozás áll a Veszprém megyei, illetve a környező megyék városainak hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói előtt.

Késnek a vonatok a vihar miatt

A közlemény szerint a Pécs és Gyékényes közötti fővonalon fél hatkor Babócsa állomás közelében fa dőlt egy személyvonat elé; a szerelvény időben meg tudott állni az akadály előtt, de várakoznia kell.

Korábban azt közölték, hogy a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon késnek a vonatok az éjszakai vihar következményei miatt.

Kápolnásnyék és Gárdony között tartós zárlat keletkezett. Azon a szakaszon még javítják a megrongálódott felsővezetéket, ami 20-30 perccel meghosszabbítja a menetidőt. Újszász és Tápiógyörgye között is felsővezetéki hiba lassítja a vonatközlekedést.

Szerda este Badacsonytördemic-Szigliget és Tapolca, Aszófő és Balatonakali-Dörgicse, valamint Tapolca és Celldömölk között fák dőltek a vasúti pályára, de a katasztrófavédelem már felszámolta az akadályokat.

Eközben a reggeli órákban az ország egész területére riasztást adtak ki felhőszakadás és heves zivatarok miatt, írja a met.hu. Heves zivatarokra is számítani kell felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. Feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek