Aktuális

Borzalom! Indulás előtt bukták az álomnyaralást

K. B.

Létrehozva: 2016.09.07.

Nyaralni indult Pamlényi Viktor kedvesével és két gyerme­kével, de egy utazási iroda a bolondját járatta velük.

Forrás: Thinkstock

A családnak csaknem 180 ezer forintért egyhetes teljes ellátást ígértek augusztusra a horvátországi Brač szigetén.

– Januárban találtuk az ajánlatot  – kezdte történetét Pamlényi. – Az iroda munkatársa azt mondta, hogy a nagyszerű előfoglalási kedvezménynek köszönhetően az árban benne van a négyünk szállása és teljes ellátása is. A barátomnak ezt elújságolva, családjával csatlakozott hozzánk. Szerződést kötöttünk az irodával, és fizettünk – mutatta a dokumentumokat a férfi.

Ám a szállás elfoglalásához szükséges papír csak nem akart megérkezni, és a horvát szállodánál érdeklődve az is kiderült: nincs is foglalás a nevükre.

– Három nappal indulás előtt hívott a magyar utazási cég, hogy a szálloda kevesli a pénzt. Az iroda belátta, hogy hibázott, és az árajánlat nem családonként értendő, ahogy azt nekünk eladták, hanem személyenként. Ha menni akarunk, családonként plusz 450 ezerért, összesen nagyjából 1,3 millió forintért megtehetjük. Ezt nem tudtuk vállalni – bosszankodott a férfi.

A cég ezután felajánlott más nyaralásokat, vagy nyolc munkanapon belül a teljes összeg plusz százezer forint bánatpénz megfizetését.

– Mi a pénzünket akartuk, de egy harmadik, hasonló helyzetben lévő család például elutazott Bulgáriába. A nyaralás végén a szálloda közölte velük, hogy a magyar utazásszervező nem rendezte az anyagiakat, és fizessenek 250 ezer forintot. Itthonról kértek pénzt, hogy haza tudjanak jönni. Az iroda csak másnap fizetett nekik – mondta Pamlényi.

Megkerestük az érintett utazási irodát, és órákkal utána Pamlényi Viktor arról értesített minket, hogy bankszámláján megjelent a visszatérítés. A cég annyit közölt a Borssal az üggyel kapcsolatban, hogy jelezték a családnak, hogy az igényelt szolgáltatást nem tudják teljesíteni, ezért több, magasabb értékű szolgáltatást ajánlottak fel. Ezt az utasok nem fogadták el. „Ezt követően a kifizetés a közös megállapodásban rögzítettek alapján teljesült az iroda részéről.”

Csípős

Úgy látszik, egy utazási iroda bármit megtehet következmények nélkül. De, ha az utas mondja vissza a nyaralást, cseszheti a pénzét. Kovács Bence
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek