Aktuális

Az új kajatrend, aminek mindenki örülni fog!

Bors

Létrehozva: 2016.10.14.

Vagy legalábbis jóval többen, mint az utóbbi idők divatjainak.

Az utóbbi időben csak úgy száguldanak el mellettünk az újabbnál újabb étkezési trendek, divatok, meg „szuperételek”, némelyekről azt se tudjuk néha eszik,vagy isszák. Ilyen volt például az utóbbi időben a chiamag (má néven az aztékzsályamag), az acai bogyó, a búzafű, az alako vagy a kelkáposzta.

A jövő év divatja azonban noha a kelkáposztánál nem ismertebb, de még annál is kedveltebb ételek lesznek: a csokis desszertek!

Egy táplálozási szakértő, Liz Moskow legalábbis ezt ígéri, illetve azt, hogy a reggelizőhelyeken is ez kerül majd a középpontba – írta a Welt.

Az utóbbi időben több olyan tanulmány is készült, ami a csokoládé íze mellett egyéb előnyeit mutatta ki. Egyrészt segít a fogyásban. Izraeli kutatók szerint ugyanis a szervezet anyagcseréje ilyenkor a legaktívabb, a csokitortával felturbózott reggelit fogyasztók hosszútávon többet fogynak, illetve jobban tartják a súlyukat. Kutatásukban, akik nem ettek csokit, azok éhesebbek voltak a nap többi részén, vagyis a csokitorta megakadályozza a nap közbeni étel utáni sóvárgást.

Egy másik tanulmány szerint a csokoládét fogyasztók intelligensebbek. Amerikai és ausztrál kutatók egy csoportja arra jutott, hogy akik hetente legalább egyszer csokit ettek, az jobb eredmény értek el az intelligenciateszten, mint akik alig, vagy soha nem esznek csokoládét.

Azt már csak megemlítjük, hogy a kognitív (megértési) funkciónk is jobban működik miatta.

És, ha a táplálkozási tanácsadó szerint ez lesz a jövő év trendje, miért akarnánk vele vitatkozni, nem?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek