Aktuális

Egészen elképesztő okból lett jobb anya ez a nő

Bors

Létrehozva: 2016.11.23.

Naponta háromszor szív füvet, hogy enyhítse betegségei tüneteit, így több energiája marad a gyermekére és kedvesebb is vele, ráadásul jobb feleséggé is vált - állítja a 31 éves Lorena Longstaff- A nő Crohn-beteg, fájdalmas endometriózissal küzd és úgy véli, tényleg jól hat rá a kannabisz. 

Longstaff Kanadában él és azért küzd, hogy a brit kormány legalizálja a füvet az ilyen betegségben szenvedők részére - írja a The Sun magazin. “Nyolc évig olyan fájdalmaim voltak, hogy alig tudtam kikelni az ágyból. Egyik nap azt hittem, tényleg nem fog sikerülni, de a kannabisz akkor visszahozott az életbe. Több energiám van mint valaha” - mesélte a nő, aki azt is hozzátette, korábban a fiát csak kivitte a parkba majd leült, most viszont már tud vele szaladgálni is. 

Az anya állapota 2008-ben kezdett nagyon megromlani, miután világra hozta fiát. A hasi fájdalmai olyan súlyosok voltak, hogy mikor diagnosztizálták nála a Crohn-betegséget, már csak szteroiddal tudták kezelni. Ráadásul a gyógyszertől még rosszabbul lett, és neki illetve a családjának a hangulatingadozásait is el kellett viselni. Egy idő után elege lett az egészből és elkezdett alternatív módszerek után kutatni. 

Longstaff több helyen is olvasta, hogy milyen előnyei vannak a fűszívásnak, ráadásul az orvosi kannabiszt legálisan fogyaszthatott, mert a törvények ott engedik. Előtte sosem használt semmilyen kábítószert és még az alkoholt sem igen szerette, így nem volt tapasztalata arról, mi fog vele történni, ha naponta használja fájdalmai enyhítésére.

“Mikor a férjemnek elmondtam mit szeretnék, csak nevetett. Azt hitte, viccelek. Amikor rájött, hogy nem, akkor teljes mellszélességgel melléállt.” Másnap találkozott a háziorvosával, akitől kapott is egy receptet. Egy nappal később olaj formájában meg is érkezett a szer, amit a szájába kellett cseppenteni, és 45 perc múlva megszűnt az állandó gyomorgörcs. “Elképesztő volt, elkezdtem naponta háromszor adagolni magamnak.”

Később átszokott a cigire, mert az gyorsabban hatott, szinte azonnal kipihentnek érezte magát tőle. Az asszony nagyon vigyáz, hogy fia ne tudja meg mit tol, ráadásul sosem szív előtte, az első adagot akkor gyújtja meg, amikor még alszik, a másodikat, amikor iskolában van, a harmadik pedig csak azután, hogy lefeküdt. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek