Aktuális

Ezt a kisfiút senki nem ölelheti meg

Bors

Létrehozva: 2016.11.24.

A 11 éves Rhys William recesszív epidermolysis bullosától szenved, ami azt jelenti, hogy a legkisebb érintésre a bőre gyakorlatilag leválik és vérezni kezd. Ami ezen kívül még problémát jelent, hogy ez a betegség nagymértékben növeli a bőrrák kockázatát - írja a The Sun magazin.

A kisfiú állapota nem éppen rózsás, mert annyira törékeny a felhámja, hogy legkisebb érintésre leszakad vagy felhólyagosodik az érintett rész. Tolószékkel közlekedik, mert a járás során a térdénél lévő bőr válna le, ami ahogy a többi esetben is, hatalmas fájdalommal járna. Naponta háromszor kötözik be az egész testét, hogy megvédjék a külvilágtól.  

Rhys a szörnyű betegsége ellenére mindig mosolyog, nem számít mekkora fájdalmat érez. A kisfiúnak két lánytestvére van és egy bátyja - féltestvére -, de nem tud velük még focizni sem. Szülei azt szeretnék elérni, hogy adományokból vegyenek neki egy speciális tolókocsit, amellyel tudna sportolni. A szék ára közel egymillió forint. 

A kisfiú születése óta szenved, anyja gyakorlatilag a diagnózis óta tudja, nincs gyógymód fia bajára. Néha morfiumot is kap, ha elviselhetetlen fájdalomra panaszkodik, és ebben az esetben, akár három órát is a kádban tölt. Ráadásul csövön keresztül pépes étellel kell táplálni, nehogy a szilárd étel felsértse a nyelőcsövét és hólyagok keletkezzenek rajta. 

A kisfiú tudja, hogy a hasonló betegségben szenvedők hamar meghalnak, így ő maga is írt egy kívánságlistát, amit mindenképpen szeretne kipróbálni az életben. Szerepel rajta egy spanyolországi út, egy delfinekkel történő úszás, egy floridai nyaralás, szeretne egy híres focistával focizni, illetve a nagynénjével is szívesen találkozna akivel számtalanszor beszélt már, de mivel Ausztráliában él, nem futottak még össze.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek