Aktuális

Először vette a kezébe az apja, megállt szíve

Bors

Létrehozva: 2016.12.09.

Laura Benett kisfia egészségesen, 3,4 kg-mal jött világra. Negyed órával a születése után, édesapja a karjaiba vette, és ekkor váratlanul megállt a szíve. A wales-i babát sikeresen újraélesztették, de ezzel nem ért véget a család tortúrája.

A 28 éves édesanya a Mirrornak elmondta, 6 nappal a szülés előtt arra riadt, hogy valami nincs rendben a babával, mert egész éjszaka nem rúgott a kicsi. Mint kiderült, a születés utáni szívleállás azért következett be, mert a kicsi vérében nem volt elegendő oxigén. Az újszülöttet ezért lélegeztetőgépre tették, de a vérképe ennek ellenére nem javult.

A szülők arra, hogy tudják, a szívleállás okozott e a kisfiú szerveiben maradandó károsodást, majd egy hónapot vártak. Ezalatt több mint 100 vérvizsgálatot végeztek rajta, több mintát is vettek tőle, többek közt a bőréből és csontvelejéből is, illetve 12 vérátömlesztést kapott, továbbá a szív és érrendszerét támogató kezelésben részesült. 

Ezt követően a kicsi bőrén az agyhártyagyulladáskor fellépő kiütések jelentkeztek, így még azt is kezelni kellett. George jelenleg 5 hónapos és makk egészséges, csak egy kicsit kisebb mint a vele egykorú csecsemők. A szülők pedig nagyon hálásak a kórháznak, amiért lehetőségük van végre normális családként élni 73 nagyon hosszú és nehéz nap után. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek