<p>Persze így az is, melyiké a legjobb.</p>
A Nébih Szupermenta oldala a gyorséttermi sült krumplikat tesztelte le. Így vizsgálták a sült burgonya
Laboratóriumban ellenőrizték a használatban lévő sütőzsiradékot és próbavásárlás keretében a készterméket is megvizsgálták.
Krumpli
Az alapanyagról kiderült, a Burger Kingben, a KFC-ben, McDonald’s-ban gyorsfagyasztott, elősütött krumplit, a kevésbé ismert BelFritnél pedig elősütött alapanyaggal dolgoznak.
Az ellenőrzések idején egyik üzletben sem magyar előállítású burgonyát használtak fel.
Olaj
Mindenhol növényi sütőzsiradékot használnak, amit 12, illetve 5 sütés után átszűrnek. A kész krumpli csak 7 percig állhat, ami nem fogy el, leselejtezik. Kivétel egy helyen (ezt nem nevezik meg, de valószínűleg a BelFritre értik), ahol a rendelés után frisen készítik el.
Sótartalom
A legtöbb sót a Meki krumplija tartalmazza, ezt követi a Burger King, majd a KFC sült krumplija. A BelFrit termékénél választható, hogy sózva vagy sózás nélkül kérjük a terméket.
Kóstolás
Laikusokkal le is tesztelték a termékeket, pontozták a sült krumplik ízét, illatát, állományát, színét és alakját.
A legsósabbnak a tesztelők a Burger Kingét találták, ezt követte a McDonald’s-é, a BelFrité és a KFC-é ugyanolyan értékelést kapott, a harmadik helyen végeztek.
Az összesített adatok alapján a legkedveltebb sültkrumpli a Burger Kingé lett, második a BelFrit, míg harmadik helyen a McDonald’s terméke végzett. A sort a KFC zárta – írták.
A Szupermenta, illetve a Nébih azt ígéri következő tesztükön a gyorsfagyasztott krumplikat vizsgálják meg. A gyorséttermi teszt végeredményéről itt olvashat bővebben.