Aktuális

Visszatért egy idióta netes kihívás - újabb súlyos sérülések várhatók! videó

Bors

Létrehozva: 2017.01.26.

<p>Se szeri, se száma az internetes kihívásoknak, amik közül sajnos nem egy olyan is terjed a világhálón, ami komoly veszélyeket rejt magában.</p>

Lehet mi vagyunk naívak, de eddig azt hittük, hogy ezek a kihívások egy idő után kimennek a divatból. Amit 2013-ban még menő volt teljesíteni, az egy-két évvel később már ciki - vagy simán csak érdektelen - lesz a fiatalok körében. Persze mindig jön egy újabb őrület, de legalább az előzőktől megszabadulunk. Sajnos nem így van.

New York rendőrsége például épp a héten adott ki figyelmeztetést a szülőknek arról, hogy egy nem épp mai netes őrület - a só és jég kihívás - újra hatalmába kerítette a fiatalokat - írja a New York Daily News. 

A kihívás lényege, hogy a nedves bőrfelületre sót kell tenni, arra jeget, majd addig kell ezt tűrni, amíg a jég el nem olvad - és persze mindezt le is kell videózni. Ártatlannak hangzik, igaz? Pedig koránt sem az: az összetevők és a testhő együtt olyan fizikai-kémiai reakciókat váltanak ki, amik súlyos fagyási sérüléseket eredményeznek. A közelmúltban egy walesi fiú például olyan durván megsérült, hogy a dokik bőrátültetést javasoltak neki az érintett területen.

A dologban az talán a legdurvább, hogy a kihívás már a 2010-es évek első felében megjelent, majd annak rendje és módja szerint el is tűnt - most azonban visszatért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek