Aktuális

Gyilkosság vagy baleset? Máig rejtély, mi okozta a brit turista halálát Budapesten

Bors

Létrehozva: 2017.02.02.

<p>Se a brit rendőrség, se a férfi menyasszonya nem tudja, mi történhetett.</p> <p></p>

Paul Bush 2014 augusztusában érkezett Budapestre egy nagyobb társasággal, hogy jó barátjuk legénybúcsúját ünnepeljék meg - a 36 éves brit férfi számára azonban végzetesnek bizonyult a magyar fővárosban eltöltött vakáció. Egy klubban ugyanis - vélhetően - összeismerkedett egy prostituálttal, akivel otthagyta a társaságot. Barátainak fel sem tűnt, hogy már nincs velük - csak másnap, augusztus 30-án délelőtt vették észre: Paul hiányzik.

Egy térfigyelő kamera rögzítette, amint Paul Bush éjjel egy fehér ruhás nő társaságában belép egy fővárosi épületbe - majd percekkel később a nő (akit egy másik nő, valamint egy férfi követett) elhagyja az épületet. Testére hat órával később találtak rá az épületben, egy lépcső alján. Nadrágja a bokájáig le volt tolva, zokni és cipő nem volt rajta, a tárcája és a telefonja sehol. A vizsgálatok belső vérzést és koponyatörést állapítottak meg, emellett számos bordája valamint a gerince is eltört - írja a Daily Mail.

A dorseti férfi menyasszonya, Tracey Hodder, valamint édesanyja, Cherry Bush is értetlenül áll az eset előtt. Válaszokat szeretnének, a brit rendőrség azonban azt a tájékoztatást adta nekik, hogy noha a magyar hatóságok nem tudták kizárni, hogy bűntény történt volna, végül azt állapították meg: Bush halála baleset volt. 

Peter Graynek, a dorseti rendőrség nyomozójának is számos kérdése van - írja a cikk: "Számos kérdés megválaszolatlan a nyomozással kapcsolatosan - beazonosítottak valakit a térfigyelő kamerák felvételéről? Sikerült őket megtalálni és kikérdezni? Milyen tárgyi bizonyítékokat gyűjtöttek be, és ezekkel mit kezdtek?" Ugyancsak bizonytalan az esettel kapcsolatban a dorseti halottkém, Sheriff Payne, aki megemlíti, hogy noha a férfi arcán nem voltak olyan sérülések, amik közvetlen támadásra utalnának, nem lehet kizárni az idegenkezűséget. Ő egyébként egy hivatalos és nyilvános iratot is megfogalmazott kétségeivel és a magyar hatóságokkal való együttműködésükkel, valamint a dorseti rendőrség elégedetlenségével kapcsolatban.

Az áldozat édesanyja még Budapestre is elutazott Nagy-Britanniából, ám ahelyett, hogy válaszokat kapott volna, csak még több kérdés merült fel benne. "Nem értem, miért írja az összes jelentés, hogy barna szemű volt, amikor kék volt a szeme. Emellett kétségeim vannak afelől is, hogy hol találték meg a testét" - nyilatkozta.

Az ügyben kerestük a magyar rendőrséget is, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek