Aktuális

Elhitte, hogy meg fog halni, addig nem nyugodott, míg össze nem jött

Bors

Létrehozva: 2017.03.15.

Egy férfi nem tudott szabadulni saját halálának a gondolatától, ez okozta végül a vesztét – írja a Portsmouth.co.uk egy tavalyi öngyilkossági esettel kapcsolatban, amely kapcsán felmerült kérdésekre, csak az idén lefolytatott vizsgálatok adtak választ. Az angliai város lakója, Robert McQuoid teljesen kiegyensúlyozott életet élt egészen addig, amíg három évvel ezelőtt a fejébe nem vette, hogy nyelőcsőrákja van.

A férfi kapcsán ezt az orvosi vizsgálatok cáfolták, ám a doktorok nem tudták meggyőzni a férfit arról, hogy élete nincs veszélyben. Az 59 éves fociőrültön úrrá lett a pánik, élete állandó része maradt a rettegés. Családja sem tudott segíteni, testvére elmondása szerint mentális állapota egyre rosszabbra fordult.

A vizsgálatok szerint a férfi tavaly szeptember 23-án egyértelműen azzal a szándékkal hagyta el otthonát, hogy véget vessen az életének. Elsétált a közeli vasúti sínekhez, megvárta az első szerelvényt, és elé vetette magát.

A háromgyerekes apa nem bírta feldolgozni a betegség lehetőségét sem, és képtelen volt úrrá lenni baljós gondolatain. Testvére elmondása szerint mindenki segíteni szeretett volna rajta, de még a szakszerű segítséget sem fogadta el. Olyannyira beleélte magát téveszméjébe, hogy még szerettei sem tudták kilendíteni a gyilkossággal végződő állapotból.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.suicidprevencio.hu weboldalt!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek