Lehet, hogy még Rubik Ernő sem sejtette, hogy ekkora sikere lesz a játékkockájának. De azt biztos nem tudhatta, hogy olyan nagy, hogy egyszer, évtizedekkel később Franciaország egyik mestercukrásza Rubik-kocka-tortákkal rukkol majd elő.
Cédric Grolet kezei alatt született citromos és csokoládés Rubik-torta is, és a látványos sütemény népszerűsége töretlen. Több méretben is létezik, van egyszemélyes, de akár hat embernek elegendő süteményt is készít a mestercukrász.
A 31 éves Cédric vendéglátós családba született, nagypapájától leste el a konyhaművészet csínját-bínját. Tavaly az év cukrászának választották Franciaországban. Tíz éve saját üzletet nyitott, ám mivel tehetségére hamar felfigyelt a szakma, Párizs egyik legimpozánsabb hotelébe került, a Le Meurice-be, ahol ő a főcukrász.
– A konyhában egy elvet követek: az ízek mindenek előtt! Az a célom, hogy a vendégeim, akik a süteményeimet fogyasztják, felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak – nyilatkozta korábban egy francia lapnak.