Forrás: Délmagyarország
Összesen 450 forintból kell kihozni a menüsort a Nébih és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége közös versenyén. Ez lényegében egy menzás menüsor, de a résztvevőknek meg van kötve a keze az alapanyagok terén is. Az előétel, főétel és a desszertből álló fogásoknak tartalmazniuk kell csirkét vagy afrikai harcsát, spenótot vagy spárgát, szezonális gyümölcsöt vagy zöldséget és végül rizst vagy tésztát.
Nagy Edit, aki a Szegedi vakok otthonának szakácsa parádésan megoldotta a feladatot, 448 forintból varázsolt egy háromfogásos finom ebédet. A menüsor: csirkeleves belsőségekkel, zöldségekkel, házi színes tészta spenóttal és sajttal, desszertnek pedig gyümölcsös rizskocka csokiöntettel. A versenyen három óra alatt kell előállítani az ebédet, a szakácsnak egy segítője lehet. Edit minden nap fejenként 430 forintból főz az otthon lakóinak, a lakók imádják a pörköltjét és a paprikás krumpliját.