Aktuális

Még akkor is sokkolták, amikor már bilincsben volt - kiszivárgott videó

Címkék
rendőrség

Bors

Létrehozva: 2017.05.17.

Egy kiszivárgott videó került nyilvánosságra, amelyen jól látszik, hogy texasi rendőrök tartóztatnak le egy afroamerikai gyanúsítottat, Marco Stephensont pedig még akkor is sokkolóval próbálják ártalmatlanná tenni, amikor már rég megadta magát, sőt, már a bilincs is felkerült a csuklójára.

A férfit még 2016. április 28-án tartóztatták le, miután egy igazoltatás során fegyvert találtak nála. Bár a férfi egyáltalán nem állt ellent, az egyik rendőr testére erősített kamerából jól látszik, hogy már elfogása után, miután feltették rá a bilincset az egyik rendőr sokkolót használ, holott teljesen egyértelműen látszik, hogy a férfi nem ellenkezik, nem jelent veszélyt

Később kiderült, hogy a talált fegyver egy légpisztoly volt, amely emberélet kioltására nem alkalmas. A 39 éves férfi ugyan nem tett feljelentést, ám az ügyben érintett rendőröket hivatalból megbüntették. A videó azok után került nyilvánosságra, hogy egy rendőr idén áprilisban lelőtte a vétlen Jordan Edwardsot, mindkét esetben fehérbőrű rendőr intézkedett egy afroamerikai gyanúsított ellen, mindkét esetben kiderült, hogy a hatósági intézkedés során feleslegesen használtak fegyvert, illetve a tavalyi esetben elektromos sokkolót - írja a DailyMail.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek