Aktuális

Nyáron ismét a gyalogosoké a Szabadság híd

Bors

Létrehozva: 2017.05.10.

A fővárosi városvezetés támogatja, hogy nyáron néhány hétvégére lezárják a gépjármű- és villamosforgalom elől a Szabadság hidat és azt a gyalogosok, kerékpárosok vehessék birtokba; a döntést erről várhatóan a következő ülésén hozza majd meg a Fővárosi Közgyűlés.

A testület napirendjére került az a szocialista előterjesztés, amely azt célozta, hogy a Szabadág hidat nyissák meg a gyalogosok és a kerékpárosok számára a nyári iskolaszünteti hétvégeken, azonban a döntést a konkrétumok tisztázása érdekében elhalasztották.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a napirend vitájában elmondta: a szervezőkkel hónapok óta folytatnak egyeztetést az ügyben,

a hidat szombati és vasárnapi napokon zárnák le a nyári iskolai szünetben. Augusztus 20-án és azt követően nem zárnák le a hidat - közölte.

Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy vizes világbajnokság idejére nem alkalmazható a kezdeményezés és, ha egyszer valaki felmászik a híd tetejére turulhoz, akkor „az egész le van fújva”. A szervezőknek ezt tudomásul kell venniük, nem történhet ilyen - tette hozzá. Az akciót ilyen kikötésekkel támogatja városvezetés - mondta a főpolgármester.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek