Aktuális

Idén már tényleg nem lesz több nyár – jön a lehülés és az égszakadás

Bors

Létrehozva: 2017.10.22.

Vasárnap napközben fokozatosan megvastagszik a felhőzet, északnyugat felől hidegfront éri el a Kárpát-medencét. 15 és 20 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Beborul az ég, és nyugat felől egyre többfelé kezdődik esőzés. Estétől megerősödik az ÉNy-i szél. Vasárnap éjfélig még csak a Dunántúl nyugati, délnyugati részein eshet 20 mm-t meghaladó eső. Ezt követően éjszaka, illetve hétfő napközben már nagy területen - legkisebb eséllyel északnyugaton és délkeleten - haladhatja meg a napi összeg az akár 30-50 mm-t is, írja az OMSZ.

Hétfőn tovább romlik az időjárás, kellemetlen, borús őszi idő lesz. Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és még mindig sokfelé számíthatunk esőre, a középső és a keleti tájakon kiadós csapadék várható. Erős, több helyen viharos lesz az ÉNy-i, É-i szél. Erős lehűlés valószínű, néhol a 10 fokot sem éri el a maximum, írja a Köpönyeg.

Kedden lassan, de csökken a felhőzet, de főleg a nap első felében még előfordul eső, záporeső. Délutánra már kissé mérséklődik az erős légmozgás. 13 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán újra sok napsütésre, felhőátvonulásokra számíthatunk. Az ÉK-i szél megélénkül. 10-11 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek