Egy szerencsésebb világban nem kuriózumként kellene beszámolni egy olyan étteremről, ami zárás után a feleslegessé vált ételt nem a kukába, hanem az utcán élőknek rakja ki. Az angliai Didsbury-ben működő Bosu Body Bar alkalmazottai azok közé tartoznak, akik próbálják jobb hellyé tenni a világot, így minden este, amikor lehúzzák a rolót, a megmaradt ételt becsomagolják, majd kiteszik az üzlet elé papírzacskókban, amikre néhány kedves szót is írnak.
Sarah Beck, Josef Ramzi-Faddoul és Oliver Drummond az üzlet alapítói és tulajdonosai úgy gondolják, ez a legkevesebb, amit megtehetnek, hiszen miért landolna a szemétben az az étel, ami egyébként ehető és finom, amikor rengetegen éheznek Manchester vagy Didsbury utcáin. Az egészséges ételeket árusító gyorsétterem munkatársai bátorítják vendégeiket a hasonló tettekre, ahogy megunt vagy feleslegessé vált ruháik a rászorulóknak való adományozására is.
❤️ THE BOSU PROJECT ❤️ When we close the doors for the day, we promise to leave bags outside full of tasty food.. If you...
Közzétette: Bosu Body Bar â 2017. október 18.
A műveleti vezetőként dolgozó Michael Beck a Metro magazinban beszélt erről:
– Manchesterben nőttem fel, láttam, ahogy a hajléktalanság évről évre egyre nagyobb problémává válik, ezért úgy éreztük, lépnünk kell. Szerencsére, akik látják, mit teszünk, hasonlóan cselekszenek.
That's one way to brighten up your day...🍅🍠🌽🥒🌶 #fitfastfood #bosubodybar
Közzétette: Bosu Body Bar â 2017. október 25.
Az étterem munkatársai most egy téli programon is dolgoznak, de mivel nem kampányszerű akcióról van szó, különféle módokon igyekeznek támogatni a helyi szervezeteket is.
A terv célja, hogy az emberek által adományként felajánlott ruhák mellé minden zacskóba ételt tesznek a Bosu dolgozói, így létrehozva egy ajándékcsomagot a rászorulóknak.
❤️ THE BOSU PROJECT ❤️No one should feel cold and lonely this winter, no one should feel hungry.That's why we are...
Közzétette: Bosu Body Bar â 2017. október 22.