Aktuális

Majdnem tönkrement az élete, mert megmentette a szomszédját

Bors

Létrehozva: 2017.11.06.

A hős melbourne-i apa két éve megmentette szomszédját egy betolakodótól, ami miatt gyilkosság volt ellene a vád. Ma sem döntene másként - írja a az ausztrál Yahoo.

22 hónapig élt rettegésben Russell Harrison és családja, mert nem tudták börtönbe kerül e a családfő. Harrison 2015 december 11-én még nem tudta, hogy bár egy családi rendezvényre készül, végül csak a rendőrség "vendégszeretetét" fogja élvezni. A férfi éppen készülődött, amikor hallotta a szomszédasszonya sikolyát. Azonnal átrohant, és ott azzal szembesült, hogy egy betörő éppen fojtogatja az asszonyt. “Jesst a nyakánál fogva a falhoz szorította” - emlékezett vissza a hős.

Miután kiszabadította az asszonyt, ő került szembe a bünőzővel, és minden igyekezével azon volt, hogy a házban tartsa, amíg a rendőrök kiérkeznek. Azt érezte, Adam Slomczewski meg akarja ölni őt, a  fojtásából pedig csak úgy tudott szabadulni, hogy a szemgödrébe mélyesztette az ujjait. Miután kiszabadult, a dulakodásban életét vesztette a 44 éves ellenfele. Harrisont gyilkossággal vádolták, és a nyomozás az ügyben majd két évig tartott.

Végül a boncolásra hivatkozva felmentették, hiszen Slomczewskit a szíve vitte el, amelynek a rendszeres drogfogyasztás sem tett jót. Továbbá a fojtogatás sem, amelyet ellene Harrison alkalmazott. “Ő az én hősöm” - mondta Jess. “Miatta van a gyerekeimnek ma is anyja” - tette hozzá a megmentett nő, aki azóta nem tért vissza a házába és hosszú távú tervei közt sem szerepel, hogy valaha visszaköltözzön. A támadás miatt egyébként súlyos sérüléseket szenvedett.

Harrison feleségét nagyon megviselték a történtek, és a három gyereküket szintén. A férfi egyébként katona volt és jelenleg biztonsági őrként dolgozik, ráadásul saját vállalkozást is indított, amely szintén biztonsági szolgáltatásokat nyújt. Azt állítja, ma is azt tenné, amit 22 hónappal ezelőtt, függetlenül attól, hogy az esemény majdnem a házasságukba került.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek