Aktuális

A Neoton Familiára mulatott, majd háromszor megszúrta a polgármestert

Címkék
bíróság

Bors

Létrehozva: 2017.12.17.

December 19-én a Győri Ítélőtáblán megkezdődik annak a férfinak a pere, aki 2016. szeptember 24-én megpróbálta leszúrni Délegyháza polgármesterét egy falusi fesztivál kellős közepén. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a vádlott, Tamás a támadás napján igencsak felöltött a garatra és elindult a délegyházi körtefesztiválra délelőtt. A férfi azonban már akkor is részeg volt, így az ottani biztonsági őr kitessékelte a mulatságról. Tamás úgy döntött, hogy ez esetben elmegy és italt vesz magának. A boltban már elszabadultak az indulatok: fenyegetőzött, hogy ha nem kap italt, szétveri a helyiséget. 

A férfi hazament és tovább italozott, amikor is felhergelte magát Délegyháza politikai helyzetének alakulásán. Ugyanis a pletykák szerint indulni akart Riebl Antal polgármesterrel szemben.

Tamás, aki egyébként harminc évig bokszolt, csak ital hatására vált agresszívvá, egészen eddig a pontig. A vádlott annyira ideges lett, hogy magához vett egy kést és visszament a fesztiválra. Ezzel a késsel együtt belevetette magát a tömegbe és többek között gyerekekkel táncolt Neoton Família koncertre.

Végvári Ádám azt mondta lapunknak, hogy látszott a színpadról, hogy a férfi önkívületi állapotban van. Ezek után ment oda Riebl Antal polgármesterhez, akivel egyébként gyerekkoruk óta ismerik egymást. 

A vádlott úgy tett, mintha köszönteni, megölelni akarta volna, de eközben háromszor mellkason szúrta a polgármestert. 

– Odalépett hozzám, megkérdezte, hogy jól szórakozom-e. Ebben a pillanatban már szúrt is. A kezemmel védtem magamat, így ott is megszúrt, majd elájultam – mesélte 2016-ban a Borsnak a kórházban fekvő Riebl Antal, aki szerint pillanatnyi elmezavara lehetett a támadójának. 

A tárgyalás december 19-én kezdődik a győri bíróságon a vád: emberölés bűntettének kísérlete. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek