Aktuális

Az orvosok azt mondták, a fiunk sohasem állhat lábra - Csoda karácsonykor, 2. rész

Bors

Létrehozva: 2017.12.25.

Élete legszebb ajándékát kapta a család karácsonykor.

Néha csak legyintünk: csodák márpedig nincsenek! Ennek ellenére akadnak az életben olyan megmagyarázhatatlannak tűnő esetek, amiket nem nagyon lehet más szóval illetni - főleg, ha karácsony környékén esnek meg. Ezekből gyűjtöttük össze olvasóinknak egy csokorra valót.

* * *

A karácsonyfa mellett, az ajándékok közt állt először önállóan lábra a kisfiú - pedig az orvosok felkészítették a szülőket: ez soha sem fog megtörténni.

Max koraszülöttként jött a világra. Amikor hat hónapos korában édesanyjának, Anne-Marie Ellisnek feltűnt, hogy nem fejlődik a korának megfelelően, azonnal orvoshoz fordult - jó ideig azonban nem tudtak pontos diagnózissal szolgálni. Végül kiderült: a brit kisfiú periventrikuláris leukomalaciában (PVL) szenved, amely átmeneti oxigénhiány miatt kialakult agyszövetlágyulást jelent, és maradandó problémákat okozhat az izommozgás és koordináció, a látás és a mentális fejlődés tekintetében. Leggyakrabban koraszülötteknél fordul elő - mint amilyen Max is volt. Az orvosok felkészítették az anyát: fia valószínűleg sosem lesz képes önállóan járni.

A fiú akaratereje azonban láthatóan még az orvosokat is meglepte: miután Max egyre többször segítette fel magát különböző bútorok segítségével, a dokik úgy döntöttek, megpróbálkoznak egy járókerettel - 2014 karácsonyának napján pedig a kisfiú ezt is eldobta. 

"Nagyon-nagyon régóta járunk különböző fizikoterápiás kezelésekre és bár néhány hónapja már egyre biztatóbban mozgott Max, arra mi sem gondoltunk, hogy éppen karácsonykor áll két lábra. Amikor levittük a gyerekeket a földszintre, Max meglátta az ajándékokat, félretolta a járókeretét, és ugyan nagyon ügyetlenül, de saját lábán, segítség nélkül ment oda a fához" - mesélte a Mirrornak Max édesanyja, Anne-Marie.

* * *

"Egy kisfiút kaptam karácsonyra, pedig nem is sejtettem, hogy terhes vagyok"

Amikor a Nottinghamshire-ben élő 21 éves Leanne Cartert 2012 karácsonyának napján hasi fájdalmakkal kórházba szállították, még nem is sejtette, hogy élete legnagyobb ajándékával távozik az intézményből: egy kisfiúval. 

A fiatal nőn nem mutatkoztak a terhesség jól megszokott jelei, és csak az utolsó hónapban kerekedett ki egy kicsit - de ennek sem tulajdonított különösebb jelentőséget. A ciklusa rendben volt, a babát pedig nem érezte, hogy mozgott volna.

"Nagy meglepetés volt - nem tudtam róla semmit. Amikor ilyen történeteket hallottam korábban, mindig az jutott eszembe, hogy lehet ezt nem észrevenni?" - mesélt később az észrevétlen terhességről Leanne, hozzátéve: "Joseph határozottan a legmeglepőbb, de legjobb karácsonyi ajándék, amit valaha is kaptam."

Szerencsére később a kicsi édesapja is hasonlóképp vélekedett, így teljes lett a happy end - írta meg a Daily Mail.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek