Aktuális

Enyhébb ítéletet kér az ügyészség a süngyilkos fiatalra

Bors

Létrehozva: 2018.01.16.

Forrás: Facebook/Állatmentő Sereg

Múlt héten egy egész országot megdöbbentett a szigorú ítélet, amit a Pesti Központi Kerületi Bíróság hozott egy 2016-os állatkínzás ügyében. A fiatal férfit ugyanis, aki Budapest XIII. kerületében, a Tüzér utca és a Hun utca sarkánál található kutyafuttatónál szándékosan felgyújtott egy sünt, állatkínzás bűntettének minősített esete miatt 3 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.
Az állatvédők nagy lelkesedéssel fogadták a szokatlanul szigorú ítéletet, amely azonban nem jogerős. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a vádlott fellebbez az ítélet miatt, az azonban csak most derült ki, hogy az ügyészség is enyhítést kér.

"A kerületi ügyészség a lefolytatott bizonyítás, valamint a bíróság szóbeli indokolása alapján a kiszabott ítélettel részben egyetért" - idézi a HVG Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének szavait, aki szerint végrehajtandó szabadságvesztést kell kiszabni. Ennek mértékével azonban nem értenek egyet: "Ugyanakkor a kerületi ügyészség az ítélet ellen a büntetlen előéletű vádlott javára, enyhítésért, a végrehajtandó szabadságvesztés tartamának mérséklése érdekében fellebbezést jelentett be."

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek