Aktuális

Megható! Így kísérték utolsó útjára Szalay Gyöngyit - fotók

Bors

Létrehozva: 2018.01.10.

Végső nyugalomra helyezték a 49 éves olimpiai bronzérmes, hétszeres világbajnok vívó Szalay Gyöngyit, aki hetekkel ezelőtt esett össze a tapolcai kolbásztöltő versenyen, ahonnan kétszeri újraélesztés után szállították kórházba, de életét már nem tudták megmenteni.

– A Katolikus Templomban 11.30-kor volt egy megemlékező szentmise többek között a családtagok, hozzátartozók, városi képviselők, polgármesterek és civilek jelenlétében, körübelül 100 fővel. A város buszokkal vitte ki a megemlékezőket a tapolcai temetőbe, ahol előbb a kegyeletvirágokat elhelyezték Gyöngyi fényképénél. Aztán utolsó útjára kísértük. Itt 500-600 ember volt jelen – mondta a temetés után a Borsnak Rig Lajos, országgyűlési képviselő, aki miután a kolbásztöltő verseny díjátadóján átadta az oklevelet a színpadon a világbajnok vívónak, egyszer sikeresen újraélesztette az eszméletlenül összesett Szalayt.

A szertartáson Gyöngyit a család és Tapolca Város Önkormányzata nevében Frang István búcsúztatta, majd felkérte a Batsányi János Gimnázium igazgatóját, Vargáné Halász Erikát beszéde megtartására. A 49 évesen elhunyt sportolótól az Országos Vívó Szövetség egy képviselője, valamint Kulcsár Krisztián világ-, és Európa-bajnok, olimpiai ezüsérmes vívó is búcsúzott. Végül a Tapolcai Vívóklub egyik képviselője mondott beszédet.

Főoldali kép: Facebook/Tapolcai Újság

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek