Aktuális

Nokedli miatt lett világelső a budapesti étterem

Fr. Zs.

Létrehozva: 2018.01.15.

Terjedelmes cikkben dicsér egy budapesti éttermet a Decanter nevű brit gasztronómiai magazin. A tekintélyes szaklap 2017 legjobb nemzetközi éttermének választotta a patinás vendéglőt, a cikk írója, a híresen kritikus Fiona Beckett világszínvonalúnak és különösen izgalmasnak találta a helyet. Ez pusztán nem lett volna elég ahhoz, hogy a világ legjobbjának nevezze az éttermet, a tojásos nokedli döntött.

– Bevallom, fogalmam sem volt, kicsoda Fiona Beckett, akinek érkezését elsőként a Magyar Bortársaság jelezte felénk. De amikor utánanéztem, igencsak meglepődtem – avatja be a Borsot a Babel üzletvezetője. Pál Gábor szerint mindent úgy tettek, mint máskor, nem próbáltak kiemelten bánni a kóstolóval, csak mintha egy átlagos vendég lenne.

– A társaságával a tavaszi menüsort kóstolták végig, köztük a szarvasgombahabos tojásos galuskánkat, ami ezek szerint nagyon ízlett Fionának is. De sikerült meglepnünk a sokat látott kritikust, mivel minden fogásunkhoz fehér bort szolgáltunk fel, amit igencsak furcsállt. A legvégén szerencsére nagyon elégedett volt a borfelhozatallal is – emlékszik vissza Pál Gábor.

A hatalmas elismerés ellenére a kezdetek itt sem voltak zökkenőmentesek. A tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert egyszer néhány hónapra bezárta az éttermet, mert úgy érezte, letértek a korábban kijelölt útról. Az áttörést az újranyitás után az Erdélyből származó Veres István séf személye hozta meg, akinek tehetségét egyébként a kritikus Fiona is kiemelte. 

Azóta sorra kapják a szakmai elismeréseket, egyedül az áhított Michelin csillagot nem nyerték még el, amelyet a legkiválóbb éttermeknek ítélnek a szakmában. De ezután talán már erre sem kell sokat várniuk.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek