Aktuális

Szerencse vagy rutin? Így úszta meg a börtönőr, hogy őrizetben lévő fiatalok árammal az életére törjenek

Bors

Létrehozva: 2018.01.05.

A vád szerint az elkövetők célja az volt, hogy a zárka ajtaját kinyitó körletfelügyelő áramütést szenvedjen.

Az ugyeszseg.hu beszámolója szerint az elkövetéskor 17 és 18 éves vádlottak – akik féltestvérek – 2017 áprilisában különböző és egymástól független bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásban voltak. A vádlottakat a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben közös cellában helyezték el.

A vád szerint 2017. április 11-én, a zárkaellenőrzést követően a vádlottak a zárka bejárati ajtajánál lévő villanykapcsoló foglalatát lefeszítették, a vezetékeket onnan kihúzták, és azokat úgy állították be, hogy az ajtó kinyitása esetén azok érintkezzenek a befelé nyíló fém ajtóval.

A két vádlott feltűnést keltett, hogy felhívják magukra az őrök figyelmét, akik észlelték, hogy a letartóztatott fiatalok a falra firkálnak, lapokat ragasztanak ki, ezért a zárkához mentek. Mivel az őrök nem tudták felkapcsolni a zárkában a mennyezeti világítást, ugyanis azt a vádlottak szintén szétszerelték, a sértett körletfelügyelő a zárka fém ajtaját gumitalpú cipőjével tolta be. A befelé nyíló ajtó ekkor érintkezésbe lépett az útjába helyezett 230 Volt feszültség alatt lévő vezetékkel, aminek következtében a fém ajtó villamos feszültség alá került, ami pedig az élet kioltására alkalmas áramütést hozott létre.

A vádlottak célja az volt, hogy az intézkedő büntetés-végrehajtási tiszt áramütést szenvedjen, ez csak amiatt maradt el, mert a sértett nem késsel, hanem lábbal tolta be az ajtót.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, amit a fiatalkorú vádlott bűnsegédként követett el. A vád tárgyává tett bűncselekmény miatt a fiatalkorúval szemben kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama 15 év, a már felnőttkorú társa estében pedig 20 év.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek