Aktuális

34 ezret kért a hivatal az ingyen életmentésért

Címkék
életmentés

Hu-Zo

Létrehozva: 2018.02.01.

A zászlós zebra mozgalom elindítója, Füle Sándor, a büntetéstől való félelmében Gödöllőn leszerelte a gyalogosok átkelését segítő zászlótartókat.

– Leányfalun hivatalosan is en­gedélyt szerettek volna kérni az aktivisták, de a közútkezelőtől kapott értesítés meglehetősen riasztóra sikeredett – mesélte Sándor a Borsnak. Ebben egy 1988-as rendeletre hivatkozva azt írták, hogy bármilyen, a közutat érintő tevékenység csak az ő szakfelügyeletük mellett történhet, ennek pedig a szakfelügyeleti díja áfával együtt  34 815 forint. Ezen kívül a zászlókat nem lehet elhelyezni közúti jelzésen, annak tartóelemén vagy bármilyen más, a forgalom szabályozására vagy védelmére szolgáló berendezésen, valamint ott sem, ahová KRESZ-tábla vagy más útbaigazító tábla még valamikor kerülhetne. Ezeken kívül többek között előírják, hogy a zászlóra nem kerülhet például embléma, a zászlók és a tartók karbantartásáról nekik kell gondoskodni. A hozzájárulás határozatlan időre szól, vagyis bármikor visszavonható, és akkor a leszerelésük­ről is gondoskodniuk kell. Ha a zászlótartók közműoszlopokra kerülnek, ahhoz a közműveket fenntartó szervektől külön is engedélyt kell kérni.

Tegnap reggel a Rádió1 műsorában megszólaltatták a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjét, Pécsi Norbertet. Pécsi határozottan állította, hogy Füle elképzelését jónak tartják és támogatják is, de a teljesen biztonságos felszerelésükhöz szükség van a közút szakembereinek tapasztalatára.

– Előfordulhat, hogy százból egy esetben például egy elhaladó kamion  okozta vákuum a mögötte jövő autó elé húzza a tartóból a zászlót, ami balesetveszélyes – mondta a Borsnak Pécsi Norbert, aki még azt is hozzátette, hogy ugyan minden helyszínhez meg kell kérni külön-külön a szakértői engedélyt, de a díját el is lehet engedni. – Ez a hozzáállás megnyug­tatott, és most már biztosan folytatni fogjuk a mozgalmunkat – árulta el lapunknak Füle Sándor.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek