Aktuális

Top 7 bizarr étel: vodkában ázó dobogó szív? Csak a második!

Bors

Létrehozva: 2018.02.17.

A paprikás csirkéhez vagy a gőzölgő húsleveshez szokott magyar ember számára egészen kétségbeejtőnek tűnne, ha például egy még dobogó kobraszív elfogyasztására buzdítanák. Pedig a világ egyéb tájain az efféle menü teljesen természetes, az sem okoz problémát, ha az eledel még hevesen mozog a tálunkon. Lássuk, melyek a legbizarrabb fogások.

1. Az 1970-es évekbeli véres diktatúra alatti éhínség során kezdték el fogyasztani a pókokat Kambodzsában. Jelenleg fokhagymásan fűszerezik és olajban ropogósra sütik. Íze állítólag leginkább a csirkére emlékeztet. Az igazi ínyencek citrommal és borsos szósszal ízesítik. Manapság ezzel csalogatják az egzotikumot befogadni képes turistahadat.

2. Bizonyos vietnami éttermekben a vendég kígyót választhat magának, amit felnyitnak az asztalánál. A vérét összekeverik egy pohár vodkával, amibe még az állat dobogó szívét is belerakják.

3. A Fülöp-szigetekről származó balut kedvelői egy tojásban megfőzött kacsaembriót fogyasztanak. A tojást nagyjából 2-3 hétig hagyják fejlődni, így már megjelenik az állat feje, szárnya és érrendszere is.

4. Az „ikizukuri” elkészítése során úgy filézik ki a halat, hogy az közben életben marad. A tálaláskor a félig levágott állatra rárakják a többi, már szépen felvágott szeletet. Mindeközben az életéért küzdő állaton látszik, hogy próbál lélegezni.

5. A Szardínia szigetéről származó casu marzu igazi sajtkülönlegesség. 8 milliméter hosszú, áttetsző kis nyűlárvák lakmároznak a zsíros juhtejből készült sajtban, szivacsos struktúrát adva neki. A lárvák fehér folyadékot termelnek a sajt felületén.

6. A szalangána nevű délkelet-ázsiai kis testű madár különlegessége, hogy a fészkét nem ágakból, hanem a saját nyálából alkotja. A kínaiak már több mint 400 éve használják levesalapanyagnak a gyógyító hatású madárköpetet. A legdrágább ételek közé tartozó ehető madárfészek doboza nagyjából 200 ezer forintot kóstál.

7. A gyerekek körében közkedvelt állatot Dél-Amerika és a Szahara egyes részein grillen, egészben, sütve fogyasztják. Sovány húsának nincs különleges íze. Legtöbben a csirkéhez és a nyúlhoz is hasonlítják. A szakemberek érvelnek a tenyésztése mellett, egy kiló húshoz ugyanis feleannyi takarmány kell, mint a marháéhoz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek